Η σημερινή είναι η μέρα κατά την οποία θα λάβει τέλος η διαδικασία αποδοχής ή μη ελαφρυντικών για τους κατηγορουμένους και των τεσσάρων υποθέσεων της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

Η Εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό κανένα ελαφρυντικό σε όσους κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 

Επιπλέον κανένα ελαφρυντικό δε θα γίνει δεκτό και για τους περισσότερους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και για όσους εμπλέκονται σοβαρά όχι μόνο με την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (συμπεριλαμβανομένου του Ρουπακιά), αλλά και με την υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων και με την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ. 

Ελαφρυντικά θα γίνουν δεκτά για 8 κατηγορουμένους που έχουν μικρή συμμετοχή σε εγκληματική πράξη, αλλά και στους εξής 4 βουλευτές: Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Αρβανίτη και Μίχο. 

Συγκεκριμένα τα ελαφρυντικά που έγιναν δεκτά:

Ελαφρυντικο της μετεφηβικής ηλικίας: Αναδιώτης, Τσακανίκας, Χρυσαφίτης, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης

Ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς στους: Δήμου, Σκάλκος, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας

Ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας: Μίχος

Ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου: Αρβανίτης