Ήταν τόσο γεμάτη η εβδομάδα αυτή που, ναι, κάπως αργήσαμε να γράψουμε για το νέο ραπ κομψοτέχνημα που έριξε ο παραγωγός DOF TOWGEE στα θρυλικά πλέον session του, τα οποία ξεκίνησαν από την αρχή του 2020, θαρρείς και κάποια παράξενη τύχη επέλεξε να μας στέλνει κάθε τόσο ένα μουσικό βάλσαμο. Τώρα ήταν η σειρά του Ζήνων με το Kamikazi, σε παραγωγή του DOF TOWGEE και Kaishen.

Προφανώς, θα χρειάζονταν ώρες απλώς και μόνο για να μιλήσουμε για το αποτύπωμα που έχει αφήσει η Θεσσαλονίκη στο ελληνικό hip hop. Μια πόλη που μπορεί στη συνείδηση των πολλών αν έχει ταυτιστεί με το ροκ, όμως στους δρόμους και της πολυκατοικίες της χτυπά εδώ και δεκαετίες η καρδιά του εγχώριου ραπ.

Ο Ζήνων αυτή την κληρονομία κουβαλάει, προερχόμενος από τα ιστορικά Βορ.Ας., και έγινε το τρίτο μέλος του γκρουπ που εμφανίστηκε στα sessions, μετά τον Μικρό Κλέφτη και ΛΕΞ. Το Kamikazi πατάει στις γνώριμες θεματικές του ραπ της συμπρωτεύουσας: καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, δυσκολίες επιβίωσης για την εργατική τάξη, όλη η ζωή που γιγαντώνεται στα στενά. Ένα κομμάτι βραδυφλεγές, που στιχουργικά έχει ορμή και πάθος ενός Kamikazi. «Είπα τώρα ή ποτέ, δεν με παίρνει ξανά να αποτύχω, ματώνω και γράφω τον στίχο, φρενάρω πριν φύγω στον τοίχο», ραπάρει ο Ζήνων και ήδη, χωρίς να το κάνει θέμα, έχει βρεθεί να τρεντάρει πάνω από όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του ελληνικού YouTube και συνολικά να είναι #2 στις τάσεις.

Για άκου, γιατί πολλα έχουμε γράψει έως τώρα:

Η εμφάνιση του Ζήνων έκανε πολλούς φαν να ζητήσουν (αν όχι να απαιτήσουν) στα σχόλια κάτω από το βίντεο και παρουσία του ΤΖΑΜΑΛ στα sessions. Είτε εμφανιστεί όμως είτε όχι, ο ΤΖΑΜΑΛ ήδη ετοιμάζει παρέα με τον DOF TOWGEE τον επόμενο δίσκο του με τίτλο «Η κούπα του Ιούδα». Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μιλήσουμε συνολικά και για αυτή τη φάση που έχει δημιουργήσει ο DOF TOWGEE, ο οποίος έχει συγκεντρώσει παλιές μορφές του ελληνικού hip hop, αλλά ταυτόχρονα και προτείνει και τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές της σκηνής, όπως τον Bloody Hawk, τον Vlospa και τον Filipone.

Η ζωντανή, αληθινή και ταυτισμένη με το 2020 μουσική παίζει στα sessions του DOF TOWGEE και αυτό θα του το χρωστάμε.