Pedro Almodóvar και Tilda Swinton συνεργάζονται για να περάσουν μπροστά από τα μάτια μας τριάντα λεπτά απολαυστικού παντρέματος ταλέντων.

Το πρώτο trailer της μικρού μήκους ταινίας, The Human Voice, είναι εδώ. Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη δουλειά του Ισπανού σκηνοθέτη. Είναι βασισμένη στο μονόπρακτο του Jean Cocteau και διαδραματίζεται μέσα στους τοίχους ενός πολύχρωμου διαμερίσματος, στο οποίο η Swinton, φέροντας με τον καλύτερο τρόπο την προσέγγιση της μόδας του Almodóvar, αναμένει την επιστροφή ενός πρώην εραστή που δεν έρχεται ποτέ.

Στο μεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Almodóvar χρησιμοποιεί αυτό το κείμενο. Στο Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988), ο σκηνοθέτης συμπεριέλαβε και μια σκηνή στην οποία μια γυναίκα προσπαθεί να πείσει τον σύντροφό της να μην την αφήσει.

Το The Human Voice γυρίστηκε μέσα σε εννιά μέρες στη Μαδρίτη του Ιουλίου που μας πέρασε και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, καταφέρνοντας να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Από το trailer και μόνο γίνεται σαφές πως από την ταινία έχουμε να περιμένουμε πάθος, συναίσθημα, ραγισμένες καρδούλες και μελόδραμα. Τυπικά πιάτα στο καλλιτεχνικό μενού του Almodóvar. “Όταν σε περίμενα πάντα γυρνούσες πίσω, μέχρι πριν τρεις μέρες”, λέει σε ένα σημείο η Swinton, και αυτό το λες και τον απόλυτο αντικατοπτρισμό μιας σχέσης που είναι καταδικασμένη να τελειώσει, μέσα σε δέκα λέξεις.

«Χρειάζεσαι αυτό το συναίσθημα ότι κάποιος σε καταλαβαίνει απόλυτα», είχε δηλώσει για τη συνεργασία του με τη Swinton πριν λίγο καιρό ο σκηνοθέτης.

«Στην περίπτωση της Tilda, ήταν ακριβώς όπως την ονειρευόμουν. Είναι τόσο ανοιχτή, τόσο έξυπνη. Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση με τη λογική. Στην πρόβα, καταλάβαμε ο ένας τον άλλο από πολύ κοντά».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου.