Ίαν ΜακΚέλεν, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Χένρι Καβίλ υπερήρωες του σύμπαντος της Marvel/ DC Comics και Σέρλοκ Χολμς. Τι μας κρύβουν; 

1887 είχαμε όταν ο ντετέκτιβ της καρδιάς μας έκανε την πρώτη του εμφάνιση και πέρασε ολάκερο αιώνα να κυνηγάει τους κακούς και να λύνει τους γρίφους παρέα με τον Τζον Γουάτσον, Dr. Κανένας Μοριάρτι.

Μέχρι και το Netflix έβαλε την Eleven να λύνει φεμινιστικά εγκλήματα για να ξαναδούμε στην οθόνη μας το Σέρλοκ 2020 (καλησπέρα Χένρι). Ποιος όμως κάπνισε καλύτερα την πίπα; Διλήμματα καρδιάς. Elementary, αγαπητέ μου αναγνώστη.

Περίπτωση Πρώτη: ο Τόνι Σταρκ στο Λονδίνο παρέα με τον Τζουντ Λο  

Ο Γκάι Ρίτσι ξέρει από καλές μαφιόζικες περιπέτειες και κακά κορίτσια. Γιατί μαγάρισε τον Σέρλοκ και τον έκανε καλοδιάθετο μπρατσαρά; Γιατί; Ποιος φανταζόταν τον Σέρλοκ μποξέρ; Λες και μπέρδεψε κοστούμι ο Iron Man και ντύθηκε Baker Street ντεντέκτιβ, για το καρναβάλι της Πάτρας.

Περίπτωση Σερ Ίαν Μάρεϊ ΜακΚέλεν

Ο Σερ Ίαν Μάρεϊ ΜακΚέλεν συνώνυμο του βραβείου Λορενς απαιτεί σεβασμό ως 93χρόνος συνταξιούχος  Χολμς που πασχίζει στα στερνά του να λύσει άλλη μια υπόθεση. Φυσικά λάμπει η ηθοποιάρα, Oscarbait (αντίστοιχο του clickbait για φτασμένους Άγγλους ηθοποιούς). Σου θύμισςε κι εσένα την ταινία που η Τζούλιαν Μουρ παθαίνει αλτσχάιμερ; Ωστόσο, θα σέβεστε το gravitas του Magento.

Περίπτωση Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Ποτέ δεν ξέραμε πόσο έλειπε ο Σέρλοκ από την τηλεόραση μέχρι που κάποιος Άγιος άνθρωπος στο BBC  έδωσε στον αδιαφιλονίκητα υπέροχο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς το ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ. Αυτή η σειρά επιτέλους έβγαλε από τη ναφθαλίνη την κάπα του ιδιωτικού ερευνητή και του έδωσε ένα iPhone για να ενώνει τις μικρές κουκίδες. Αυτό θα πει γούστο στον 21ο αιώνα. Δύσκολα θα ξεπεράσει κανείς αυτόν το Χολμς που έδωσε ανάσα στο ποπ φαινόμενο.

Η Περίπτωση Γουίλ Φέρελ

Απλά όχι.

Η Περίπτωση Χένρι Καβίλ

Εμένα ο Σουπερμάν με έπεισε. Γιατί είχε συναισθηματική νοημοσύνη. Και μετανιώνει για τα λάθη του. Και κάνει στην μπάντα για να περάσει η μικρότερη αδελφή του Enola. Κυρίως, γιατί έχει λακάκι στο πηγούνι και έχω διαβάσει Άρλεκιν. Πείσθηκα παβλοφικά.