Το κλείσιμο των γραφείων της "Ελληνικής Αυγής" είναι το πιο ευχάριστο λουκέτο της ζωής μας

Λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, τα γραφεία της "Ελληνικής Αυγής" σφραγίστηκαν. Και τώρα ναι, μπορούμε να μιλάμε για πραγματική "αυγή".

Το κλείσιμο των γραφείων της "Ελληνικής Αυγής" είναι το πιο ευχάριστο λουκέτο της ζωής μας

Λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, τα γραφεία της "Ελληνικής Αυγής" σφραγίστηκαν. Και τώρα ναι, μπορούμε να μιλάμε για πραγματική "αυγή".


Ο Δήμος Αθηναίων έκλεισε τα γραφεία της "Ελληνικής Αυγής", σε συνέχεια των ευχάριστων νέων που ακολουθεί η ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Στο γραφείο φαίνεται να εργάζονταν τέσσερις υπάλληλοι, οι οποίοι και ανακλήθηκαν. Στο μεταξύ, κάπως τώρα σιγά σιγά τολμούμε να πούμε πως η λέξη "αυγή" ξαναπαίρνει την ουσία που της αξίζει στις συνειδήσεις μας. 

Οι ετυμηγορίες για τις 4 υποθέσεις

Νωρίτερα η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τις 4 υποθέσεις που συνεξετάζονταν.

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία κρίθηκε Ιωάννης Καζαντζόγλου για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Από τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία κρίθηκαν ένοχοι οι 14 και αθωώθηκαν οι Τσακανικάς και Σαντοριναίος.

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ σε ό,τι αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφή.

Για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκαν ένοχοι τα πολιτικά στελέχη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα οι  Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παπάς και Ματθαιόπουλος. Τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη που βαρύνονταν με κατηγορίες κρίθηκαν ένοχα για την ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους:

Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης, Ζαρούλια, Μίχος, Μπούκουρας, Αρβανίτης, Πατέλης, Πανταζής.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα