Ό,τι είχαμε να πούμε στη Μάγδα Φύσσα το είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς

"Σ’ ευχαριστώ και είμαι κοντά σου. Δεν φεύγω -και δεν φεύγουμε- ποτέ από δίπλα σου."

Ό,τι είχαμε να πούμε στη Μάγδα Φύσσα το είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς

"Σ’ ευχαριστώ και είμαι κοντά σου. Δεν φεύγω -και δεν φεύγουμε- ποτέ από δίπλα σου."


Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι από τους καλλιτέχνες που ορίζουν τον αγώνα για την απόδοση της δικαιοσύνης εδώ και καιρό. Προφανώς, δεν έλειψε σήμερα από το Εφετείο, δίνοντας το παρόν στο πλάι της μάνας-σύμβολο μιας ολόκληρης χώρας.

Το θέμα εδώ είναι πως με ένα στάτους του στο Facebook είπε όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στη Μάγδα Φύσσα όλοι. Είτε ήμασταν εκεί σήμερα είτε όχι. Γιατί σήμερα νιώσαμε όλοι τη δύναμη μιας νίκης τόσο αυτονόητης και τόσο αργοπορημένης που το γλυκό της βάρος ήρθε να ανακουφίσει τις συνειδήσεις και την οργή μας. Έστω και προσωρινά. Έστω κι αν περιμένουμε τις ποινές για τη νιώσουμε να μεστώνει και να επισημοποιείται.

Δεν μπόρεσα, όπως οι περισσότεροι, να πλησιάσω. 
Μας διέλυσαν αμέσως και τα κροκοδείλια δακρυγόνα της ΕΛΑΣ. 
Ήμουν όμως κι εγώ κοντά σου, εκείνο το αξέχαστο δευτερόλεπτο της ανακοίνωσης. 
Πόσο δηλητήριο άντεξες , επί πόσες μέρες.
Με πόση προσπάθεια κράτησες τον πόνο σου ζωντανό 7 ολόκληρα χρόνια, ενώ η καθημερινή βία του "κανονικού" κόσμου προσπαθούσε με λύσσα να στον ησυχάσει, για να μη δει ποτέ κατάματα τον καθρέφτη. 
Πόσο ακόμα θα χρειαστεί να τον κρατήσεις εκεί, μέχρι να αισθανθείς πως αποδόθηκε στο μέγιστο βαθμό η δικαιοσύνη. 
Τώρα, 
όμως, 
εδώ, 
για ένα παντοδύναμο δευτερόλεπτο, 
ένα δάκρυ χαράς.
Είναι μεγαλύτερο από όλους μας αυτό που συνέβη σήμερα. Περιέχει κι όσους ακόμα δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν. 
Σ'ευχαριστώ και είμαι κοντά σου. 
Δεν φεύγω -και δεν φεύγουμε- ποτέ από δίπλα σου.
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι εκτόπλασμα και οξύ.
Θα το καθαρίσουμε κι αυτό.

Δεν μπόρεσα, όπως οι περισσότεροι, να πλησιάσω. Μας διέλυσαν αμέσως και τα κροκοδείλια δακρυγόνα της ΕΛΑΣ. Ήμουν όμως...

Δημοσιεύτηκε από Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Οι ετυμηγορίες για τις 4 υποθέσεις

Νωρίτερα η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τις 4 υποθέσεις που συνεξετάζονταν.

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία κρίθηκε Ιωάννης Καζαντζόγλου για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Από τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία κρίθηκαν ένοχοι οι 14 και αθωώθηκαν οι Τσακανικάς και Σαντοριναίος.

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ σε ό,τι αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφή.

Για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκαν ένοχοι τα πολιτικά στελέχη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα οι  Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παπάς και Ματθαιόπουλος. Τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη που βαρύνονταν με κατηγορίες κρίθηκαν ένοχα για την ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους:

Αγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης, Ζαρούλια, Μίχος, Μπούκουρας, Αρβανίτης, Πατέλης, Πανταζής.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα