Η Ελευθερία, είναι 22 χρονών σπουδάζει βιολογία και αντιμετωπίζει κινητικά προβήματα. Όταν το κορίτσι αυτό, είπε στον αθλητή υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκο, ότι θέλει να ανέβει στον Όλυμπο, εκείνος ούτε στεναχωρέθηκε μιας και δεν μπορεί να το κάνει μόνη της, ούτε την αποθάρρυνε εξαιτίας της κατάστασης της. Ο Μάριος έκανε το ομορφότερο που θα μπορούσε να σκεφτεί και να κάνει κανείς. Σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο, κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και μαζί, κατέκτησαν την κορυφή. 

“9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας”. Αυτή ήταν η ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο”.

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά- ο Μάριος, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι: “Όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό”.