Η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα μπήκε στις ζωές μας με φόρα με αφορμή τη συγκινητική αγόρευσή της στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της υπόθεσης Τοπαλούδη, αλλά και την απόφαση που λήφθηκε στο δικαστήριό της, δείχνοντάς μας πως οι λέξεις «πίστη» και «ελληνική δικαιοσύνη» μπορούν να σταθούν δίπλα δίπλα σε μια πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr η εισαγγελέας δέχτηκε επίθεση χθες το βράδυ στην οδό Ευελπίδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δικαστικός είχε μοιραστεί με κοντινά της πρόσωπα την πληροφορία πως δέχεται απειλές, ενώ είχε ειδοποιήσει και τις αρχές.

Γείτονές της δήλωσαν στο tvxs.gr πως είδαν την κυρία Δόγκα με τραύματα στο άνω χείλος, αλλά και αλλοιωμένα κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου της. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν έναν άντρα να συλλαμβάνεται στην περιοχή, ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο, από αστυνομικούς της ομάδας Δίας. Η εισαγγελέας απευθυνόταν στους αστυνομικούς σε έντονο τόνο, κατηγορώντας τους πως είχε ενημερώσει εδώ και μέρες τις αρχές ότι δέχεται απειλές.  

Η Αριστοτέλεια Δόγκα δέχτηκε πολλά σχόλια για τον έντονο συναισθηματισμό με τον οποίο μίλησε στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μερικοί επέλεξαν να μη βγάλουν το καπέλο σε μια γυναίκα και επαγγελματία που ήταν κάτι παραπάνω από αποφασισμένη να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Μερικοί αδυνατούν να καταλάβουν πως οι ιδιότητες ‘γυναίκα’ και ‘επαγγελματίας’ ενδυναμώνουν η μια την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις και από ό,τι ό,τι δεν καταλαβαίνουν, προτιμούν να το εξαφανίζουν, επιλέγοντας τις απειλές και τις επιθέσεις ως μοναδικό όπλο απέναντι στην απόλυτη καθαρότητα.

Η ίδια είχε επιλέξει να απαντήσει στους επικριτές της με το παρακάτω κείμενο:

«Αυτά που άκουσα για την αγόρευσή μου είναι τραγικά. Λυπάμαι πάρα πολύ. Υπάρχει τεράστιο θέμα για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσο, κι αυτά που δήλωσε. Το δικό μου το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ “λαϊκή απογευματινή”. Θα πρέπει να ήταν πρώτα εκεί ν’ ακούει κι ύστερα να εκφέρει άποψη. Εμένα με νοιάζει να καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Εγώ είμαι τέτοιου ήθους, που αν πίστευα ότι ο ένας τουλάχιστον από τους κατηγορουμένους στη δίκη Τοπαλούδη έπρεπε να πάρει ένα ελαφρυντικό για μειωμένο καταλογισμό, σε κόντρα όλων, θα το πρότεινα! Δεν δικάζω με τον κόσμο. Έτυχε ο κόσμος να ταυτιστεί μαζί μου. Δεν το προκάλεσα, δεν το επεδίωξα»