"Δεν είναι αθώοι_ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ": Γίνεται τραγούδι στα χείλη όλων μας

Το μεγαλύτερο σύνθημα της γενιάς μας μετράει αντίστροφα μέχρι τις 7 Οκτώβρη.

"Δεν είναι αθώοι_ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ": Γίνεται τραγούδι στα χείλη όλων μας

Το μεγαλύτερο σύνθημα της γενιάς μας μετράει αντίστροφα μέχρι τις 7 Οκτώβρη.


Στα χείλη όλων μας το αυτονόητο: Η συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης!

Το σύνθημα της επιτυχημένης καμπάνιας "Δεν είναι αθώοι_ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ", γίνεται τραγούδι ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό με μία ξεκάθαρη απαίτηση: τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η 7η Οκτωβρίου θα είναι μία μέρα ορόσημο για το αντιφασιστικό κίνημα, για την ελληνική δικαιοσύνη και για την ελληνική κοινωνία. Σε αντίθεση με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που έκανε λόγο για "μεμονωμένα περιστατικά που ουδεμία σχέση προέκυψε να έχουν με το κόμμα και την ηγεσία του", η ετυμηγορία βάσει του αναμφισβήτητου αποδεικτικού υλικού που προκύπτει από τη δικογραφία, είναι μία, σαφής και δε χωράει αμφισβήτηση: Δεν είναι αθώοι. Οι Ναζί στη φυλακή.

Δεν είναι οι Ναζί που θα κριθούν εκείνη την ημέρα. Οι πράξεις και τα λόγια της Χρυσής Αυγής έχουν αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία. Είναι η αξιοπιστία της ελληνικής δικαιοσύνης που κρίνεται, καθώς καλείται να σταθεί στο ύψος της ιστορικής συγκυρίας. Θα το κάνει ή θα αποδειχθεί τυφλή για μία ακόμη φορά; Όποια κι αν είναι η απόφαση, ο αντιφασιστικός αγώνας δεν σταματά. Ο φασισμός και ο ρατσισμός ενυπάρχουν στην καθημερινότητά μας, απειλούν τη συνύπαρξη των ανθρώπων και αποτελούν δομικά στοιχεία του τρόπου λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος.

Η 7η Οκτωβρίου και η επικείμενη απόφαση θα αποτελέσουν μία ιστορική στιγμή δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας. Και φυσικά για τη γυναίκα-σύμβολο αυτού του αγώνα, τη Μάγδα Φύσσα. Η τέχνη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οφείλει να παίρνει θέση ενώνοντας τη φωνή της με όσους μάχονται απέναντι σε ό,τι μας απειλεί. Το τραγούδι αυτό και η οπτικοποίησή του είναι μία κραυγή αλληλεγγύης κι ένα κάλεσμα προς όλους και όλες να δώσουν το παρόν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (09:00) στο Εφετείο Αθηνών. Στα χείλη όλων μας το αυτονόητο! Δεν είναι αθώοι!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα