Από την αρχή της πανδημίας, οίκοι και σχεδιαστές ανακοινώνουν ακυρώσεις των show τους ή την επιλογή να της πραγματοποιήσουν virtually. Γενικά, οι εραστές της βιομηχανίας νιώθουν πως η μόδα ακολουθεί το πιο δυστοπικό της σενάριο. Βέβαια, χάρη σε μια διαδηλώτρια που τρύπωσε κρυφά στην επίδειξη του Dior για τη συλλογή της Άνοιξης της επόμενης χρονιάς, η μόδα φάνηκε να έρχεται στα καλά της. Για λίγο τουλάχιστον.

Η Caterina Minthe, Features Director της Vogue Arabia ανέβασε στο Instagram της ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια νεαρή γυναίκα να τρυπώνει κυριολεκτικά στο catwalk, κρατώντας ένα κίτρινο πανό με το σύνθημα «we are all fashion victims”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fabulous #Dior show today ending with a #We are all fashion victims” Gatecrasher. No one blinked an eye. #whocares #sowhat #ifonly #parisfashionweek #pfw #gatecrasher

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caterina Minthe (@catminthe) στις

Κανείς δε φαίνεται να προσπάθησε να κατεβάσει τη μαυροφορεμένη γυναίκα από την πασαρέλα, ενώ το κοινό φαίνεται να μη συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την πρωτοβουλία της. Μάλλον δεν αρκούν μια γυναίκα και το πανό της για να προκληθεί κάποιο συναισθηματικό σκίρτημα στις πρώτες σειρές των εβδομάδων μόδας.

Οι πληροφορίες λένε πως η απρόσκλητη επαναστάτρια της επίδειξης ανήκει στο Extinction Rebellion, ένα κίνημα με βασικό άξονα την κλιματική αλλαγή. Στο μεταξύ, ακόμα και ο CEO του οίκου Dior φάνηκε σχεδόν να υπνωτίστηκε από τη συνοχή των κινήσεων της ακτιβίστριας. «Ήταν μια έκπληξη για όλους», δήλωσε στο WWD, αναφέροντας πως μάλιστα ήταν τόσο καλά εκτελεσμένη η κίνηση, που σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη.

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να μη σέβεται τον εαυτό του ένα fashion show που δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν απρόσκλητο διαμαρτυρητή. Είμαστε όλοι θύματα της μόδας, λοιπόν. Και ρωτάμε: έχει άδικο;