Από τον Απρίλιο ξέρουμε πως οι εγκέφαλοι πίσω από το Orange is the New Black θα φέρουν στις οθόνες μας μια καλή απεικόνιση του πώς ήταν η ζωή όσο η λέξη καραντίνα και η φράση social distancing πρωταγωνιστούσαν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Για εμάς, αυτό κράτησε μέχρι τον Μάιο, για κάποιους άλλους πάλι συνεχίζει να συμβαίνει και αυτή τη στιγμή.

Το Social Distance, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Οκτωβρίου και χθες κυκλοφόρησε το πρώτο του trailer. Προφανώς οι κλήσεις στο Zoom αποτέλεσαν το μέσο για να γίνει πραγματικότητα αυτή η docuseries, όπως βοήθησε και εμάς να κρατήσουμε από δουλειές μέχρι φιλίες ή σχέσεις την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Στο cast περιλαμβάνονται οι Becky Ann Baker (Girls), Danielle Brooks (Orange is the New Black), Mike Colter (American Horror Story), Max Jenkins (Dead to Me), Brian Jordan Alvarez (Will & Grace), Oscar Nunez (The Office), Guillermo Díaz (Scandal) και άλλοι. Σε κάθε ένα από τα οχτώ επεισόδια, νέοι χαρακτήρες θα προβάλουν τη ζωή σε καραντίνα, αλλά και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος να ανταπεξέρχεται κάπως παραπάνω από ικανοποιητικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας και απομόνωσης. Χιούμορ, μπέρδεμένα βλέματα και αναφορές στην αφόρητη πλήξη προφανώς και δε θα λείπουν, μιας και η κοινωνική απομόνωση λίγο πολύ μας έκανε να καταλάβουμε πως σε περιόδους πλήρους απουσίας ελέγχου και σκοπού, όλοι γινόμαστε πανομοιότυποι. 

Στο trailer μπορεί να δει κανείς οικογένειες, συντρόφους και φίλους να επικοινωνούν με βίντεο κλήσεις, αντιμετωπίζοντας όλα τα τεχνικά προβλήματα που συνεπάγεται η εξάρτηση από την τεχνολογία ακόμα και για μια απλή, ανθρώπινη καλημέρα. Στο μεταξύ, το Social Distance θα πιάσει και το ζήτημα του Black Lives Matter που ανατάραξε την Αμερική σοβαρά μετά από πολύ καιρό.

Πρακτικά, θα μπορούσαμε να το δούμε και σαν documentation του πιο παράξενου από ό,τι περιμέναμε 2020.