Πριν την προβολή του Lion King πέρυσι, δεν ήταν λίγοι όσοι αγχώνονταν μήπως αυτή νέα μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, χαλάσει στο υποσυνείδητό τους όλα όσα τους προσέφερε η original ταινία. Εν τέλει, τίποτα δε χάλασε και οι περισσότεροι έμειναν ευχαριστημένοι, μιας και δεν είναι εύκολο να εντοπίσεις λόγο να γκρινιάζεις όταν η ταινία είναι πρακτικά όλη σου η παιδική αθωότητα, δια χειρός  Beyoncé, Donald Glover και Seth Rogen. Τα καλά νέα, είναι πως οι μικρές δόσεις παιδικότητας παντρεμένης με συγκίνηση και δάκρυα παίρνουν παράταση, αφού το sequel του Lion King είναι στα σκαριά.

Η Walt Disney Studios ετοιμάζει ένα νέο installment, στα βήματα του πρώτου από άποψη εικόνας, και τα ηνία του αποτελέσματος τα έχει ήδη δώσει στον Barry Jenkins, τον σκηνοθέτη του Moonlight. Στο μεταξύ, το Moonlight δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καλή απόδειξη πως ο σκηνοθέτης ξέρει πώς να συγκινήσει το κοινό του και τα βραβεία που ούτως ή άλλως απέσπασε η ταινία τη χρονιά κυκλοφορίας της, το αποδεικνύουν χωρίς κόπο.

https://t.co/Ev7Obi8Km8

«Βοηθώντας την αδερφή μου να μεγαλώσει δυο μικρά αγόρια στα 90s, μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Jenkins. «Το να έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τη Disney να επεκτείνει αυτή τη μεγαλειώδη ιστορία φιλίας, αγάπης και κληρονομιάς ενώ παράλληλα προχωράω τη δουλειά μου να χρονολογώ τις ζωές και τις ψυχές της παράδοσης μέσα από την αφρικανική διασπορά, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε για τη συνεργασία του με τη Disney, αποδεικνύοντας πως η ενασχόλησή του με ευαίσθητα θέματα μειονοτήτων και παράδοσης δεν τον απασχόλησαν αποκλειστικά στο Moonlight, αλλά ενδέχεται να αποτελέσουν και τη βασική χροιά της δουλειάς του.

Η ερώτηση που εύλογα προκύπτει έχει να κάνει με το τι ακριβώς έχουμε να περιμένουμε από το sequel. Το Deadline έχει κάποιες απαντήσεις, αλλά ακόμα το σεναριακό τοπίο της ταινίας είναι θολό. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αρκετές στιγμές της ιστορίας του Mufasa μέσα από flashbacks.

Σκεπτόμενοι τα βραβεία που απέσπασε πέρυσι το Lion King θα λέγαμε πως είμαστε παραπάνω από έτοιμη για μια ακόμα νίκη των παιδικών χρόνων κάθε millennial που σέβεται τον εαυτό του.