Απόγευμα Τρίτης και μέλη του δημοτικού σχήματος “Η Πόλη Ανάποδα” προχώρησαν σε μια άκρως συμβολική δράση, μια εβδομάδα πριν την απόφαση της πολύκροτης δίκης που με αγωνία περιμένουμε την απόφαση της. Ναζιστικά σύμβολα όπως κέλτικοι σταυροί και σβάστικες, που βρίσκονταν εδώ και εβδομάδες σε κεντρικά σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, σβήστηκαν προκαλώντας ανακούφιση σε όσους θεωρούν ότι γενικά ο Χίτλερ ήταν κάτι κακό.

Τα ναζιστικά αυτά σύμβολα φαίνεται να γράφτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του νεοναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Όλο αυτό το διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες Αρχές δεν συγκινήθηκαν να σβήσουν τα σύμβολα που βρίσκονταν σε κεντρικότατα σημεία της Θεσσαλονίκης, κοντά στον Λευκό Πύργο, το Βασιλικό Θέατρο, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, καθώς και τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ όπου εκατοντάδες μικρά παιδιά αθλούνται καθημερινά. 

Όπως θυμίζει το alterthess.gr, δύο μόλις εβδομάδες  πριν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέστειλαν και συνέλαβαν 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που επιχείρησαν να σβήσουν τα εν λόγω ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Γαζάκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 

“Eδώ και κάποιες εβδομάδες στην περιοχή του Λευκού Πύργου έχουν γραφτεί ναζιστικά, εθνικιστικά και φασιστικά σύμβολα, κέλτικοι σταυροί, ακόμα και σβάστικα πίσω από το Βασιλικό Θέατρο, και όχι απλώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει κάτι για να σβηστούν αυτά τα σύμβολα, αλλά και στην προσπάθεια να σβηστούν δύο εβδομάδες πριν υπήρξαν συλλήψεις και κατηγορίες μέχρι και σε βαθμό κακουργήματος, ενάντια σε αντιφασίστες“.

O κύριος Γαζάκης, συμπλήρωσε: “Για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε άλλο την παρουσία αυτών των συμβόλων και πήραμε την πρωτοβουλία να τα καθαρίσουμε εμείς το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, απαιτούμε την άμεση αθώωση των 51 διωκόμενων και ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιφασιστικό κίνημα δηλώνοντας ότι “Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή”. Θεσσαλονίκη πόλη αντιφασιστική!”.

Το βίντεο “ντύνουν” οι Υπεραστικοί με το τραγούδι που κυκλοφόρησαν το 2014, με τίτλο “Μαύρη Αυγή”. 

[Παρακάλια και ευχές δεν τρομάζουν τις οχιές.

Μαύρη Αυγή σέρνεται στη γη, φαρμακερό φίδι “αγκυλωτό”.
Παύλο Φύσσα, τρεις πληγές φορώ.
(Αλίμ) Αμπντούλ Μάναν, δέκα αιχμές μετρώ.
Η σκισμένη φλέβα μου κοιτά, μες στο αίμα τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Μαύρη Αυγή σέρνεται στη γη, φαρμακερό φίδι “αγκυλωτό”.
Απ’ τη σάπια μήτρα των αστών, Ρουπακιάδες, τάγματα φιδιών, δουλικών του καπιταλισμού που μισούν το δίκιο του λαού.
Τον φασισμό πάτα στο λαιμό.
Του φασίστα χέρι αν σηκωθεί, την πυγμή του καπιταλιστή δοκιμάζει πάνω στο λαό, που τον θέλει έρμο και σκυφτό.
Τον φασισμό πάτα στο λαιμό.
Ο λαός μας όρθιος θα σταθεί, στους αγώνες θα ατσαλωθεί, θα τσακίσουμε το φασισμό, του συστήματος γιο και φρουρό.

Παρακάλια και ευχές δεν τρομάζουν τις οχιές.]