Η Δανάη Μπάρκα, είναι το νέο και κατά γενική ομολογία φρέσκο πρόσωπο της τηλεόρασης, που γελάει δυνατά, αυτοσαρκάζεται και δεν την πολυνοιάζει αν το το κάδρο της στο γυαλί είναι το ιδανικό. Για κάποιους, η στάση της στα Social Media, και ειδικά στο Instagram, αποτελεί επαναστατική στάση το να ανεβάζει φωτογραφίες με μαγιό, κάνοντας φανερό ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμη να διανύσουμε από το αυτονόητο. 

Μέσα από την εκπομπή της “Πάμε Δανάη” και κατά τη διάρκεια της προβολής του θέματος από τον χώρο της μόδας με πρωταγωνίστριες τη Lizzo στο εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue αλλά και τα plus size μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα του οίκου Versace, τοποθετήθηκε λέγοντας:

“Είναι ωραίο οι άνθρωποι που έχουν βήμα να προβάλλουν τη δύναμη, την αισιοδοξία και να πατάνε κάτω τον ρατσισμό. Είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν στιγμές που κι εγώ πολλές φορές στα social media όταν ανεβάζω κάτι, υπάρχουν άνθρωποι που μου λένε ”εγώ που είμαι αδύνατη γιατί δεν ποστάρω το σώμα μου και το ποστάρεις εσύ”; Αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που υποφέρουν από τον σωματικό ρατσισμό.Υπάρχουν άνθρωποι που έχω συναντήσει και μου λένε ότι έχω να πάω στη θάλασσα 5 χρόνια, οπότε απαντάω σε αυτούς τους ανθρώπους που με ρωτάνε γιατί ποστάρω, γιατί ενθαρρύνω, γιατί νιώθω ότι είναι χρέος αν έχω ένα βήμα να το χρησιμοποιώ προς όφελός μου και προς όφελος κάποιων ανθρώπων.

Θεωρώ πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που είμαστε προβεβλημένοι να μην πέφτουμε στην παγίδα της αναπαραγωγής θεμάτων με μηδέν αξία και να κάνουμε όντως κάτι για τους ανθρώπους που μας ακολουθούν και μας βλέπουν”.

“Κανένας δεν αισθάνεται πάντα καλά. Κι εγώ ακόμα που φαίνομαι ακομπλεξάριστη, μπορεί να μην είμαι πάντα. Αλλά προσπαθώ γιατί νιώθω ότι αν είμαι εγώ μπορεί να είναι κι άλλος ένας άνθρωπος. Κι αν πάρω εγώ τον έναν άνθρωπο από το χέρι, θα πάρει κι αυτός άλλον έναν και θα γίνει μία πολύ ωραία αλυσίδα ανθρώπων”.

Δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσουμε στα όσα ανακουφιστικά για πολλούς ανθρώπους είπε η Δανάη. Ακόμη και αν καμιά φορά αναρωτιόμαστε, γιατί πρέπει να επαναλαμβάνουμε αυτά που θα έπρεπε από μόνοι τους κάποιοι να σκέφτονται, χωρίς να προκαλεί εντύπωση αν μια γυναίκα που δεν χωράει στο size 0, μάλλον χρειάζεται ακόμη να ακούγονται ξανά και ξανά.

Έτσι λοιπόν σήμερα, η φάση είναι “Πάμε Δανάη”.