Όπως κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο Γιώργος –θεός- Μαργαρίτης αποφάσισε να τοποθετηθεί σε ένα καίριο ζήτημα της εποχής. Όχι τον κορωνοϊό. Ούτε την περιβαλλοντική σωτηρία του πλανήτη. Όχι. Μια ωδή στην κάνναβη είναι η νέα επιτυχία του λαϊκού τραγουδιστή και εδώ παίζει στα αυτιά μας  στο repeat.

«Αφήστε το ελεύθερο, ο κόσμος καταρρέει», αναφέρει ο στίχος αναφερόμενος στο χόρτο, λέγοντας πως τέλος πάντων είναι που είναι δύσκολοι οι καιροί, ας καλλιεργήσουμε χόρτο, να έρθει και η ανάπτυξη, να ηρεμήσουν και οι ψυχούλες μας. Αλλά πρόσεξε. Όχι για να το πιούμε (όχι, βέβαια), αλλά καθαρά για φαρμακευτικούς σκοπούς. Έχουν πιάσει τον παλμό εκεί στην ομάδα του Γιώργου του Μαργαρίτη και μας προσέφεραν κομματάρα.

Στο μεταξύ, τα σχόλια από κάτω είναι διθυραμβικά. Αρχοντόμαγκας ο Μαργαρίτης για τους φαν, γνήσιο λαϊκό τραγούδι το «αφήστε το» για τους εραστές της μουσικής και χορταράκι του θεού με φαρμακευτική χρήση γενικώς γράφουν όσοι ένιωσαν να τους άγγιξε ο στίχος.

Θες να το ακούσεις; Φυσικά και θες.

Ο ερμηνευτής δηλώνει πως προτιμάει να τραγουδάει μαχαλομαγκίστικα από καψουροτράγουδα. Γιατί Χόρτο > Καψούρα

«Στη χώρα μας πολλά δεν έπρεπε να είναι νόμιμα και είναι και άλλα που έπρεπε και δεν έχουν γίνει ποτέ. Έτσι πάει. Το “Αφήστε το” είναι το νέο μου τραγούδι. Δεν είναι το μόνο βέβαια, έχω πει κι άλλα τέτοια: “Στου παράδεισου την πόρτα”, “Το βοτάνι”, “Τα σπόρια”. Κι όχι μόνο εγώ… Δεκάδες τέτοια τραγούδια στο ελληνικό ρεπερτόριο. Αυτά τα τραγούδια τα θεωρώ πιο τί​μια απ’ την καψούρα, που χωρίζουν και μετακομίζουν. Προτιμώ τα “μαχαλομαγκίστικα” το ‘χω ξαναπεί. Έτσι τα λέω εγώ. Ο στιχουργός μιλάει για ελευθερία. Αφήστε το πνεύμα του ανθρώπου ελεύθερο! Εξάλλου όπως λέει και ο στίχος: “για λόγους φαρμακευτικούς, όχι για να το πιούμε”.