Οι σεισμοί στο Νεπάλ το 2015, στιγμάτισαν για πάντα την Κανγκουτζάμ, η οποία προφανώς δεν μπορούσε ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία να εξηγήσει πως 9.000 άνθρωποι έχασαν έτσι απρόσμενα τη ζωή τους και ένα εκατομμύριο άλλοι καταστράφηκαν.

Έκτοτε η οκτάχρονη Ινδή ακτιβίστρια, θέλει όταν μεγαλώσει, να ξεκινήσει μια μοναχική αποστολή στο διάστημα για να εξερευνήσει τρόπους να σώσει τον πλανήτη Γη.

Σήμερα, ηγείται ενός νεανικού κινήματος που καλεί τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και τους βουλευτές να περάσουν έναν νέο νόμο που θα προβλέπει τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην τρίτη στον κόσμο χώρα εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

“Αγωνίζομαι για να σωθεί ο πλανήτης μας και το μέλλον μας” είπε σε μια διαδήλωση έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Νέο Δελχί, στις 23 Σεπτεμβρίου κρατώντας ένα πανό που έγραφε:Κίνημα παιδιών για το κλίμα, περάστε τώρα την νομοθεσία για την κλιματική αλλαγή”.

Απώτερη φιλοδοξία της Κανγκουτζάμ είναι να γίνει “ειδικός στο διάστημα” σε μια προσπάθεια να σώσει τους ανθρώπους και να τους οδηγήσει πίσω στη Γη.

“Θα πάω στο φεγγάρι και θα κάνω έρευνα για το πώς μπορούμε να πάρουμε φρέσκο αέρα να αναπνεύσουμε, και πώς μπορούμε να πάρουμε νερό, φρέσκο νερό για να πίνουμε, και τροφή, πώς να έχουμε σοδειές”, είπε.

“Επειδή ο πλανήτης μας σύντομα θα πεθάνει”.