Ο Joaquin Phoenix και η Rooney Mara κράτησαν όσο μπορούσαν κρυφό το γεγονός ότι περίμεναν παιδί. Προφανώς και η φήμη υπήρχε, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Το νέο εδώ είναι πως η Rooney έφερε όντως στον κόσμο το πρώτο τους παιδί και το μοναδικό #couplegoals που αξίζει εκεί έξω σιγά σιγά λογικά θα μετατραπεί σε #parentgoals.

Την είδηση ότι η Mara γέννησε έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Victor Kossakovsky αποκαλύπτοντας μάλιστα και το όνομα του μικρού: River. Στο μεταξύ, όσοι έχουμε μια πρόχειρη βιογραφία του Joaquin στο μυαλό μας θα μπορούσαμε και να έχουμε στοιχηματίσει πως αυτό ακριβώς θα ήταν το όνομα του παιδιού του, μιας και μοιάζει λογικό να θέλει να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου αδερφού του, που έχασε σε πολύ μικρή ηλικία.

https://t.co/WuUISnuTsZ

Ο River πέθανε από overdose ναρκωτικών στα 23 του, ενώ διασκέδαζε σε club με τους φίλους του, αλλά και με τον αδερφό του, Joaquin. Έφυγε σε μια περίοδο που αποτελούσε το next-big-thing του σινεμά, όταν η Αμερική κυριολεκτικά παραληρούσε για όλα όσα πρέσβευε, σε μια εποχή που το να είσαι ορισμός του ένας f***g hippie (όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο Joaquin σε συνέντευξή του στο Vanity Fair) δεν ήταν ακριβώς το μέτρο της κοινωνίας. Εκτός από την υποκριτική, ο River είχε πάθος και για τη μουσική, ενώ δραστηριοποιούταν ακτιβιστικά σε θέματα δικαιωμάτων των ζώων, περιβαλλοντικά, αλλά και πολιτικά. Θυμίζει λίγο όλα όσα μας έχουν κάνει να θαυμάσουμε τον Joaquin και εκτός μεγάλης οθόνης; Ω, ναι.

https://www.youtube.com/watch?v=eeziYo8KxQM

Ο ίδιος ο Joaquin Phoenix έχει αναφερθεί πολλές φορές στον αδερφό του ως πρόσωπο, έμπνευση, επιρροή και ταλέντο, λέγοντας μάλιστα πως νιώθει πως κάθε ταινία που έχει κάνει ήταν ένας τρόπος να συνδεθεί με τον River. Σε συνέντευξή του, ο ηθοποιός ανέφερε πως ο αδερφός του, όντας ήδη πολύ πιο διάσημος από τον ίδιο, είχε κάνει μια πρόβλεψη, που εμείς σήμερα βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα. «Θα γίνεις ένας πολύ πιο επιτυχημένος ηθοποιός από εμένα», του είχε πει επιστρέφοντας από ένα γύρισμα και κάτι μας λέει πως δικαιώθηκε και στη συνείδησή του αδερφού του μετά από χρόνια.