Το 24ωρο περίπτερο ίσως θα έπρεπε να θεωρείται λειτούργημα. Δεν υπάρχει καπνιστής που σέβεται τον εαυτό του και δεν έχει περπατήσει ολόκληρα χιλιόμετρα στις 3 το χάραμα για να βρει τσιγάρα. Μάλιστα όταν έβρισκες το ανοιχτό περίπτερο, κοιτούσες τον περιπτερα στα μάτια όπως κοιτούσες την πρώτη σου κοπέλα στο γυμνάσιο. Προ COVID εποχές, κάποιοι πιο ευσυγκίνητοι τους έπαιρναν αγκαλιά. Μήπως δεν έχει τύχει σε κάποιον να τον πιάνει αυτή η λιγουρίτσα για γλυκό, που κατεβαίνεις περίπτερο και παίρνεις ένα μικρό οικογενειακούλι και το τρως σαν ύαινα και δεν το μετανιώνεις καν. Αμ οι φοιτητές. Άπειρες φοιτητοπαρέες ψάχνουν τις πρώτες πρωινές ώρες περίπτερα για να προμηθευτούν ένα ενεργειακό ποτό ή μια σοκολάτα. Είναι και αυτές οι σχολές στην Ελλάδα ρε παιδάκι μου. Σε καταβάλουν. Εξασθενεί ο οργανισμός σου, πέφτει το ζάχαρο. Τέλος Πάντων, όλα τα παραπάνω ξεχάστε τα.

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να βρει τρόπους να μειώσει την εξάπλωση του COVID-19 στην Αθήνα, αποφάσισε να κλείσει τα περιπτερα, τα μίνι μάρκετ και τις καβες απο τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Η λογική λέει ότι έτσι οι νέοι δεν θα μπορούν να αράζουν στις πλατείες ή στα πάρκα με αλκοόλ. Σιγά μη σκεφτεί κανένας να πάει 11:59 και αντί για μια μπύρα να πάρει πέντε. Και να το σκεφτεί δηλαδή κανείς, σιγά μην σκεφτεί να πάρει και πάγο. Ή άντε τώρα να σκεφτεί ο άλλος να πάει δώδεκα παρά δέκα σε μια κάβα και να πάρει ένα μπουκάλι βότκα. Αυτές είναι σκέψεις που δεν μπορεί να κάνει κοινός νους. Ίσως μόνο κάποια ιδιοφυια που αν τις κάνει δηλαδή, ας τον πάρουμε τον άνθρωπο, να τον στειλουμε σε κανένα ερευνητικό κέντρο που ψάχνουν για το εμβόλιο.

Όπως και να έχει, αυτή είναι από εδώ και πέρα η πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε με αυτή. Ευχαριστούμε για όλα μικροί ήρωες, 24ωροι περιπτεράδες. Εις το επανιδείν