Ρεσιτάλ προβληματικών δηλώσεων δίνουν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων, που εναντιώνονται στην προσωρινή φιλοξενία 39 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της περιοχής. Εκτός από αντιδράσεις, φαίνεται να εμπόδισαν και τη μεταφορά τροφίμων και κουβερτών, η οποία ευτυχώς ολοκληρώθηκε, αλλά με καθυστέρηση.

Από χθες κιόλας, έκαναν κάτι σαν «λαϊκή συνέλευση» έξω από εκκλησία και από ό,τι φαίνεται, δε θα σταματήσουν αν δε γίνει δεκτό το αίτημά τους, το οποίο δεν είναι άλλο από το να φύγουν τα προσφυγόπουλα.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της περιοχής είναι απογοητευμένος. Όχι για αυτό που νομίζεις (τη ντροπιαστική συμπεριφορά των ψηφοφόρων του), αλλά για το γεγονός ότι ο ίδιος περίμενε να πάρει περισσότερος κόσμος μέρος σε αυτές τις διαμαρτυρίες. «Είναι ντροπή να μην είναι εδώ σήμερα όλοι οι κάτοικοι, να μην έχουν συγκεντρωθεί 2.000 άτομα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες για έστω δυο ώρες», δήλωσε ο δήμαρχος σύμφωνα με το Lamianow. Εννοείται, δεν παρέλειψε και να ενημερώσει πως θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μέχρι να τα καταφέρουν.

Ένας από τους κατοίκους δήλωσε πως τα προσφυγόπουλα «θα φύγουν θέλουν δε θέλουν» και γενικά η Φθιώτιδα μας έχει κάνει πολύ περήφανους σήμερα. Όχι.

Κάπου εδώ να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ανήλικους που είτε έχουν χάσει είτε έχουν χωριστεί από τους γονείς τους, έχοντας περάσει ένα δύσκολο διάστημα σε καταυλισμούς, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτά όμως δε φαίνεται να αγγίζουν και πολύ τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων. Τα παιδιά αυτά μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τη ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση”, ο οποία διευκρινίζει με ανακοίνωσή της τα εξής:

Πρόκειται για παιδιά που μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23/9 απο τα νησιά, απο τη ΜΚΟ “ΜΕΤΑδραση” ανακοίνωση της οποίας διευκρινίζει οτι:

“Πρόκειται για ανήλικους που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Στο πλαίσιο της τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν. Όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Η διαμονή τους στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης”.