Τριάντα χρόνια μάστορες οι Tiger Lillies  έχουν χτίσει την αγάπη του Ελληνικού κοινού. Κι έδωσαν ραντεβού με τους φίλους τους στο μόνο Ωδείο που μπορεί αυτή η όπερα του δρόμου να κάνει το χαμό της.  Ωστόσο, η Covid-19 δεν γουστάρει συναθροίσεις κι η συναυλία του Ηρωδείου ακυρώθηκε.

Τα σωστά τα παλικάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια. Μετά την ακύρωση της παράστασης στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, λόγω των πιο πρόσφατων μέτρων εναντίον της εξάπλωσης της Covid-19, οι Martyn Jacques και Adrian Stout δίνουν ένα νέο, διαφορετικό ραντεβού στο κοινό τους, αυτή τη φορά για να παρουσιάσουν, σε ένα online live, το νέο τους άλμπουμ “Lemonaki”, ζωντανά μέσα από το χώρο του Tiki Bar (χωρίς παρουσία κοινού). Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα (της Τετάρτης 30/09 προς Πέμπτη 1/10). 

Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ου αιώνα,τα … ελληνικά τραγούδια των Tiger Lillies επικεντρώνονται στην καθημερινότητα των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, διηγούμενα ιστορίες για μικροαπατεώνες, φτωχοδιαβόλους, μετανάστες και το περιθώριο της ζωής,  τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη. Τραγούδια που ακούγονται, ξανά σήμερα, περισσότερο σχετικά από πότε. Το “Lemonaki” θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Bandcamp, αμέσως μετά το online concert.

Οι πιστοί φαν του συγκροτήματος που έχει κάνει την Αθήνα δεύτερο σπίτι τους, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και τα δύο τραγούδια που έγραψαν για την πανδημία και σχολιάζουν την αλλόκοτη πραγματικότητα που ζούμε εδώ και μήνες μέσα από τη μοναδικά ανατρεπτική τους ματιά, αιχμαλωτίζοντας μουσικά τον πόνο αλλά και την ανοησία ενός κόσμου σε lockdown.