Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία εμφάνιση της Sophia Loren στη μεγάλη οθόνη. Μετά τη συμμετοχή της στο My House Is Full of Mirrors το 2010, η 86χρονη ηθοποιός αποφάσισε να κάνει σαφές πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το σινεμά τόσο εύκολα. Φέτος, η αιώνια γοητευτική Loren επιστρέφει στις οθόνες μας ως Madame Rosa, στην ταινία του γιου της, Edoardo Ponti, The Life Ahead.

Η ταινία δε σηματοδοτεί μόνο την επιστροφή της Loren στο σινεμά, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της. Βλέπεις, έχει ένα ιδιαίτερο βάρος να μεταμορφώνεται η ηθοποιός σε μια Εβραία επιζούσα του Ολοκαυτώματος που αναλαμβάνει να φροντίσει τα ορφανά παιδιά των sex workers που δούλευαν μαζί της στην πόλη του Bari. Ένα από αυτά τα παιδιά, μάλιστα, αλλάζει εντελώς τη ζωή της Madame Rosa: ο 12χρονος Momo από τη Σενεγάλη ((Ibrahima Gueye).

 

via GIPHY

Το The Life Ahead κάνει πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου στο Netflix και φήμες λένε πως διεκδικεί ήδη μια θέση ανάμεσα στις ταινίες που διεκδικούν τα πιο πολυπόθητα βραβεία. Κάτι μας λέει πως η Loren θα διεκδικήσει ακόμα ένα βραβείο.

Η ίδια, μιλώντας για τη Madame Rosa στο Deadline, είπε πως «είναι σκληρή, είναι εύθραυστη, είναι survivor. Με πολλούς τρόπους μου θυμίζει τη δική μου μητέρα».