Η πρώτη ανάγνωση του της πλοκής του Supernova είναι απλή: ακόμα ένα roadtrip movie. Μπαίνοντας λίγο πιο βαθιά, βέβαια, μπορείς να αντιληφθείς πως είναι πολλά πάνω από αυτό.

Στην ταινία, Firth και Tucci είναι ερωτευμένοι και παντρεμένοι 20 χρόνια. Αυτό που έχουν ως δεδομένο είναι η διάγνωση του Tusker (Tucci) με άνοια σε αρχικό στάδιο. Έτσι αυτό το roadtrip αρχίζει να μετατρέπεται από διακοπές σε ταξίδι αποχαιρετισμού με έναν τρόπο.  

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως ο Sam (Firth) είναι πιανίστας και αυτό που κάνει σαφές από τις πρώτες στιγμές του trailer είναι πως είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον σύντροφό του, διατεθειμένος να τον βοηθάει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Ο Tusker από την άλλη, πρώην συγγραφέας και φιλόδοξος αστρονόμος είναι πιο κυνικός σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα κατάσταση της υγείας του. Ήδη στο trailer είναι εμφανές πως την αντιμετωπίζει με λιγότερους συναισθηματισμούς, ρωτώντας ακόμα και αν είναι απόλυτα σαφές πως χειροτερεύει.

Tucci και Firth είχαν συνεργαστεί και το 2001 στο Conspiracy και υπεύθυνος για τη συνεργασία τους στο Supernova είναι ο Tucci. Πρακτικά, ο σκηνοθέτης, Harry Macqueen του έδωσε το ΟΚ να μοιραστεί το σενάριο με τον Firth και από ό,τι φαίνεται δεν τον άφησε ασυγκίνητο. Και οι δυο γοητεύτηκαν από το πώς η ταινία διαχειρίζεται τη σεξουαλικότητα, βασικά χωρίς να τη διαχειρίζεται καθόλου. Στην ουσία, βλέπουμε την κοινή ζωή δυο ερωτευμένων ανθρώπων, να αντιμετωπίζει ένα εμπόδιο και απλά τυχαίνει αυτοί οι δυο ερωτευμένοι άνθρωποι να είναι gay. Τόσο απλά.

«Αλήθεια, η ιστορία αφορά τον έρωτα, και ο έρωτας είναι έρωτας», δήλωσε στο Deadline ο Tucci. “Αυτό είναι όλο. Δεν έχει σημασία αν είσαι gay, straight, οτιδήποτε. Η πραγματική αγάπη είναι ίδια σε όλους».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.