Μια από τις αγαπημένες χολιγουντιανές βραδιές έπεσε θύμα της πανδημικής κρίσης. Αλλά,  ο Τζίμι Κίμελ ίσως κατάφερε το ακατόρθωτο. Να κάνει ένα ολόκληρο έθνος viewing πάρτι από τον καναπέ του. Τα Pandemmys έγραψαν ιστορία ως η πρώτη virtual απονομή με 100 παραθυράκια zoom να περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς: το “Watchmen” με 11 βραβεία, το “Schitt’s Creek” με 9 (σάρωσε στα βραβεία καλύτερης κωμωδίας) και το αριστούργημα “Succession” με 7 βραβεία (αναμεσά τους και το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά στον υπέροχο Τζέρεμι Στρονγκ). Ξεκάθαρα το HBO εδραίωσε τη φήμη τους ως η μοναδική πλατφόρμα που μετράει με τα 30 συνολικά βραβεία που συγκέντρωσε. 

Αγαπημένη στιγμή της βραδιάς: Η απονομή του βραβείου για Ά ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά/ ταινία στην τηλεόραση στον Μαρκ Ράφαλο για το συγκλονιστικό “I Know This Much Is True” κι ο παθιασμένος λόγος του για ανοχή στη διαφορετικότητα. Οι διάσημοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί – τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης- παρέλαβαν τα βραβεία σε ζωντανή σύνδεση από τα σπίτια τους ή από χώρους που είχαν συγκεντρωθεί αποκλειστικά οι συντελεστές της κάθε παραγωγής.

Ένας ακόμη μεγάλος νικητής ήταν το “The Mandalorian” του Disney Plus. Η spin-off σειρά του Star Wars, κέρδισε εφτά βραβεία Emmy.

Στα highlights της βραδιάς:η Τζένιφερ Άνιστον σε ρόλο πυροσβέστη, ο Τζίμι Κίμελ αστειευόμενος με τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η διοργάνωση για την COVID-19, έβαλε φωτιά σε έναν φάκελο, ώστε να “σκοτώσει όλα τα μικρόβια”. Ο Τζέισον Σουντέικις έκανε τεστ κορωνοϊού

H Τζένιφερ Άνιστον επέστρεψε στο σπίτι της και παρακολούθησε την συνέχεια της βραδιάς παρέα με τα Φιλαράκια της, την Κόρτνεϊ Κοξ και την Λίζ Κούντροου. Ο Κίμελ συνδέθηκε μαζί τους και οι τρεις ηθοποιοί εμφανίστηκαν στην κάμερα παρέα με τον Τζέισον Μπέιτμαν του “Ozark”. 

Στα καλά νέα της βραδιάς: Το “RuPaul’s Drag Race” σήκωσε το Emmy του καλύτερου διαγωνιστικού ριάλιτι. Τo “Last Week Tonight” με τον Τζον Όλιβερ έλαβε το Emmy για το καλύτερο Talk Show. Και με τοο βραβείο της καλύτερης τηλεταινίας έφυγε το “Bad Education” του HBO. Το ντοκιμαντέρ για την θριαμβευτική πορεία του Μάικλ Τζόρνταλ στους Μπουλς, “The Last Dance”, φυσικά πήρε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ και το Netflix πανηγύρισε. Η Ζεντάγια έγραψε ιστορία, μιας κι έγινε η νεότερη ηθοποιός που απέσπασε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά την ερμηνεία της στο “Euphoria”.