Στις 17 Νοέμβρη, δυο εβδομάδες μετά τις αμερικανικές εκλογές, κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του πολυαναμενόμενου memoir του Μπαράκ Ομπάμα. Αν προτιμάτε, ο σύζυγός της best selling συγγραφέως Μισέλ Ομπάμα, κυκλοφορεί βιβλίο με τίτλο “A Promised Land” από τον διάσημο εκδοτικό οίκο Random House. Η ανακοίνωση έγινε με δημοσίευση στους New York Times (που δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράζουν την απέχθειά τους απέναντι στον Τραμπ).

Τι θα μάθουμε στις 768 σελίδες του βιβλίου; Όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες των άγουρων πολιτικών στιγμών του Ομπάμα, που οδήγησαν στην καμπάνια του 2008, και καταλήγουν με το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011. Παγκόσμια ιστορία δηλαδή. “Δεν συγκρίνεται με τίποτα το αίσθημα που νιώθεις όταν τελειώνεις τη συγγραφή ενός βιβλίου. Νιώθω περήφανος” γράφει στα σόσιαλ ο πρώην Πρόεδρος, ο οποίος φυσικά ξέρει πώς λειτουργεί το μάρκετινγκ καλύτερα και από CEO του Netflix (με τους οποιούς έχει πάρε δώσε) κι αυτός είναι ο λόγος που μίλησε για αποκαλύψεις καλών και κακών προσωπικών στιγμών με την Μισέλ Ομπάμα. Γιατί όλοι είναι διατεθειμένοι να σε αφήσουν να πάρεις μάτι, αρκεί να τους πληρώσεις αδρά και να το πακετάρεις καλαίσθητα κι ακριβά. 45 δολάρια θα κοστίζει το βιβλίο.

https://t.co/T1QSZVDvOm

Το βιβλίο, προφανώς θα μοσχοπουλήσει, δεν δικαιολογείται διαφορετικά η παραγγελία για 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε πρώτη κυκλοφορία από τον εκδοτικό οίκο. 65εκ. κασέρι έδωσε το παράρτημα του Random House, Crown, στο ζεύγος Ομπάμα για την απόκτηση των δικαιωμάτων των απομνημονευμάτων τους. Η Μισέλ Ομπάμα τα άξιζε, ξεκάθαρα, μιας και το βιβλίο της “Becoming” μετρά πωλήσεις 8.1 εκατομμυρίων αντιτύπων μέχρι σήμερα. Το βιβλίο του Ομπάμα θα μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, αναμεσά τους και οι πιο πουληστερές στην εκδοτική βιομηχανία (ισπανικά, κινέζικα, αραβικά, τσέχικα, ισλανδικά και βιετναμέζικα).

Ο Ομπάμα ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο μετά την αποχώρηση του από το Λευκό Οίκο το 2016. Το δούλευε ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησάκι Μάρθας Βίνεγιαρντ. Τα προηγούμενα βιβλία του πρώην Προέδρου έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Ο “44” το ζει.