Όταν ο Έκτορας Μποτρίνι συνδύαζε μαγειρική και τηλεόραση, ο Άκης Πετρετζίκης έκανε sign up στο Youtube. Ο άνθρωπος που έμαθε μπαλίτσα τους εστιάτορες το μακρινό 2009, αφού περιπλανήθηκε στην τηλεόραση με κάτι φλώρικα πρότζεκτ, αποφάσισε να γυρίσει με το κόνσεπτ που τον έκανε γνωστό γιατί, γιατί μπορεί βασικά. 

Για όσους δεν ξέρουν το πρότζεκτ μας έρχεται απο την μακρινή Αγγλία. Είναι ένα κράμα απογευματινής εκπομπής του 2000 με παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικο και Άλλαξε το με τον Σπύρο Σούλη. Για να μην σε μπερδεύω η φάση έχει ως εξής. Καλούν τον Μποτρίνι σε εστιατόρια που δεν τα πάνε και τόσο καλά. Αυτός σκάει με ύφος Νίκολας Κέιτζ στο Wild at Heart. Βλέπει πως λειτουργεί η φασούλα και μετά τους καντηλιάζει. Αυτοί μετά τον καντηλίαζουν πίσω και τον αμφισβητούν (υπενθυμίζω αυτοί τον έχουν καλέσει). Πατάνε ένα οικογενειακό ξεκατίνιασμα κι εκεί ο Μποτρίνι ηρεμεί, κάνει τον διαιτητή και τους τα βρίσκει. Στο τέλος όλοι μαζί σαν μια γροθιά φτιάχνουν το μενού και κάνουν μια νέα αρχή στο εστιατόριο. Στο τέλος φιλιούνται, χαιρετιούνται και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. 

Άπειρες στιγμές έχουν μείνει στην ιστορία. Πιάτα να φεύγουν σε κεφάλια, φαγητά στα σκουπίδια, οικογενειακά μυστικά να βγαίνουν στη φόρα. Ένας μικρός κακός χαμός. Το πιο γνωστό σκηνικό όλων βέβαια, ήταν ο απίθανος σερβιτόρος που έτρωγε από τα πιάτα των πελατών “για να δοκιμάσει”. 

 

Έκτορα οι προσδοκίες είναι μέγαλες ο μόνος αντίπαλος, ο ίδιος σου ο εαυτός. Είμαστε μαζί σου.