Τα μέλη της Drag Sabbat, της πρώτης κινηματικής και καλλιτεχνικής drag συλλογικότητας της Ελλάδας, δημιούργησαν ένα βίντεο αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο ή αλλιώς στην Zackie, με αφορμή την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του, αλλά και τη συμπλήρωση δύο ετών από αυτή.

“Απαιτούμε δικαιοσύνη για την αδερφή μας Zackie Oh. Απαιτούμε ελευθερία για όλα” σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα της η Drag Sabbat που συστήνει την ταυτότητα της με το παρακάτω μήνυμα:

“Είμαστε η Drag Sabbat, η πρώτη κινηματική και καλλιτεχνική drag συλλογικότητα της Ελλάδας που δημιουργήθηκαμε με αφορμή τους αποκλεισμούς της πανδημίας. Αισθανόμαστε απόγονα των μαγισσών που δεν πρόλαβαν να κάψουν η Εκκλησία και τα καταπιεστικά συστήματα της πατριαρχίας, του μισογυνισμού, της θηλυκοφοβίας, της σις-ετεροκανονικότητας, του ρατσισμού, των ταξικών αποκλεισμών, του μισαναπηρισμού, της αντιεπιστημονικότητας κλπ. Τις δράσεις/shows/performances μας τις ονομάζουμε Sabbats, όπως κι οι τότε συντρόφισσες ονόμαζαν τις μαζώξεις τους”.