Το πρώτο trailer της ταινίας “The Father” κυκλοφόρησε και εμείς δε μπορούμε να αποφασίσουμε ποιου την ερμηνειάρα περιμένουμε κάπως πιο ανυπόμονα. Olivia Colman ή Anthony Hopkins; Πού ποντάρεις;

Βασισμένη στη γαλλική παράσταση Le Père η ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Florian Zeller. Το story ακολουθεί τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Anthony Hopkins (τον οποίο λένε Anthony στο μεταξύ) οποίος δυσκολεύεται με το γεγονός ότι μεγαλώνει και αναγκάζεται εξαιτίας αυτού να μετακομίσει στο σπίτι της κόρης του, την οποία υποδύεται η Olivia Colman. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου του οποίου η ικανότητα να σκεφτεί καθαρά και να φροντίσει τον εαυτό του υποτιμάται εμφανώς.

Από το trailer μπορείς να καταλάβεις πως ο Anthony νιώθει να χάνει την ανεξαρτησία του και να μπερδεύεται σε σημείο που σταματά εντελώς να εμπιστεύεται τους γύρω του.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως «μια εξερεύνηση του πώς να πεις αντίο σε κάποιον πολύ αγαπημένο σου άνθρωπο, ενώ δεν έχει φύγει πραγματικά», ενώ συντάκτης της Guardian τη χαρακτήρισε ως την πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς. Όχι βέβαια με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά περισσότερο με την ανατριχιαστική έννοια του πώς είναι να ζει κανείς με άνοια.

Όπως και να έχει, τα δυόμιση λεπτάκια του trailer ήταν αρκετά για να προσκυνήσουμε το ταλέντο του Hopkins και να παίξουμε στοιχήματα για οσκαρικές υποψηφιότητες.