Μια έρευνα αποκάλυψε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς έχουν στο μυαλό τους το Ολοκαύτωμα αρκετοί Αμερικανοί. Από ό,τι φαίνεται, κάποιοι δεν ήξεραν τι είναι, άλλοι πίστευαν πως ήταν ψέμα και άλλοι πάλι είχαν την πεποίθηση πως το προκάλεσαν οι ίδιοι οι Εβραίοι. 

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα από τις γενιές των Millennials και της GenZ, πρακτικά δηλαδή άτομα 18 με 39 ετών. Το 48% από αυτούς δε μπορούσαν να κατονομάσουν ούτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα. Ένα 23% των συμμετεχόντων είπαν πως πίστευαν πως το Ολοκαύτωμα είναι απλά ένς μύθος ή τέλος πάντων μια υπερβολή για την οποία δεν είναι καν σίγουροι. Περίμενε, μη φεύγεις. Τουλάχιστον πριν ακούσεις για το 12% που δεν είχε ακούσει ποτέ τη λέξη “Ολοκαύτωμα”. 

Πάνω από τους μισούς (56%) είπαν πως είχαν δει σύμβολα των Ναζί σκρολλάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδόν το (49%) πως δεν ήταν λίγες οι φορές που διάβασαν αναρτήσεις που αμφισβητούσαν και άλλαζαν παντελώς όλα όσα ξέρουμε όλοι (ή από ό,τι φαίνεται όχι όλοι) για το Ολοκαύτωμα. 

Ο πρόεδρος της claimscon.org που βρίσκεται πίσω από την έρευνα, χαρακτήρισε τα αποτελέσματά της σοκαριστικά και στενάχωρα. Προφανώς και είναι στο μεταξύ, μιας και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχει δει ανθρωπότητα. Πάντως, σίγουρα και μετά από αυτό, θα σκεφτούμε και δεύτερη φορά πριν αναρωτηθούμε δυνατά “ποιος ψήφισε τον Τραμπ;”.