Αν είσαι κάποιος influencer ή καλλιτέχνης ή εργάζεσαι μέσα απο το instagram, μπορείς να αγνοήσεις αυτό το άρθρο. Καλά όχι, να το διβάσεις αλλά δεν θα σε ακουμπήσει. Αν όμως, ανήκεις σε εμάς τους απλούς και ταπεινούς social media users, τότε δώσε προσοχή.  Σε περίπτωση που δεν είδες κάποιον εξωγήινο να περπατάει δίπλα σου στο Σύνταγμα ή τον Μέσι να παρακαλάει τον Αλαφούζο να τον πάρει στον Παναθηναϊκο, καλύτερα μην πατήσεις καν το κουμπί live. Και εδώ που τα λέμε θα ήταν τέτοιο το σοκ που θα είχες πάθει, ειδικά στο 2ο σενάριο, που το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόσουν θα ήταν να κάνεις instagram live. 

Μόνο και μόνο που θες να μας δείξεις κάτι που κάνεις, τη στιγμή που το κάνεις, δεν έιναι  αρκετά ενδιαφέρον για να κρατήσει τη δική σου προσοχή. Γιατί να τραβήξει την προσοχή άλλων;

Αν δεν θες λοιπόν να κάνεις insta live και να κριντζάρεις κόσμο, καλύτερα να αποφύγεις τα παρακάτω.

Δεν είσαι ο Αρναούτογλου

Το γράφει και πάνω πάνω, αν δεν έισαι κάποιος ινφλουένσερ ή καλλιτέχνης ή οτιδήποτε, σταμάτα να περιμένεις 2-3 λεπτά μέχρι να “μαζευτεί” το κοινό. Είναι αμήχανο. Πολύ. Πάρα πολύ. Και όταν επιτέλους αποδέχεσαι ότι θα το δουν 6-7 άτομα, σταμάτα να στέλνεις χαιρετίσματα σαν άλλη Ελένη Μενγάκη στα καλά της. Είναι αρκετά πιθανό οι θεατές να είναι στο ίδιο δωμάτιο με εσένα και απλώς ως καλοί φίλοι στηρίζουν κάθε σου προσπάθεια.

Σκύλος. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου 

Όχι, το ότι σου έδωσε το χέρι του το γλυκύτατο κατά τα άλλα σκυλάκι σου, δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον. Μέχρι να μαθεις το ζωντανό να μιλάει κινέζικα ή να πετάει ή έστω να κολλάει μαεστρικά ένα ταφάκι ρε παιδί μου, σταμάτα να το κάνεις live στο ίνσταγραμ και ξεκίνα την εκπαίδευση. Τεμπέλη.

Είναι όλοι απατεώνες. Ξυπνάτε.

ΟΥΑΟΥ που θα έλεγε και ο Γιάνης. Τι μας είπες τώρα βρε τσακάλι μου; Καταρχάς, δεν φοβάσαι; Ανακαλύπτεις ότι μας δουλεύουν οι Έλληνες πολιτικοί και βγαίνεις έτσι και μας το λες; Χωρίς μια μάσκα; Χωρίς μια αλλοίωση στη φωνή, κάτι; Δεν φοβάσαι βρε μετενσάρκωση του Φιντέλ να τα βάζεις με το σύστημα; Πραγματικά συγκινητικό το θάρρος σου και ευχαριστούμε, αλλά όχι. Αν δεν έχεις στοιχεία για κάποιο σκάνδαλο, αν δεν είσαι μάρτυρας σε κάποια έστω περίεργη συναλλαγή πολιτικού, καλύτερα μπες σε κάποιο μπλοκ με φανς του NOTIS και πείτε τα. 

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Αν είχες σκοπό να τρομάξεις το κοινό ή προκαλέσεις ζημιά στο τύμπανο κάποιου, τότε ναι, είσαι λεβέντης και σε πολύ καλό δρόμο. Αν όμως ο σκοπός σου είναι να δείξεις τι ακούς εκείνη τη στιγμή, είσαι πολύ λάθος. Ακούγονται μόνο 3-4 μεθυσμένοι που ουρλιάζουν, βαβούρα από πίσω και εκείνος ο σπαστικός ήχος που δεν έχει όνομα και τον λέμε “χιόνια”.

Σταμάτα το. Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο live το κάνεις βράδυ, οπότε οι followers σου είτε είναι έξω άρα θα σε γράψουν, είτε μόλις έχουν κοιμήσει το μωρό άρα θα σε “σφάξουν”.

Μusic makes the people come together

Αν ανακάλυψες φίλε μου ένα σόλο που πιστεύεις ότι μπορεί να αναστήσει τον Jimmy Hendrix, τότε ναι. Αλλά επειδή στη χειρότερη περίπτωση θα μας παίξεις το “Ρίτα Ριτάκι” και στην καλύτερη το “Stairway to heaven”, τότε όχι. Ο Παντελίδης όταν έβγαζε βίντεο τον εαυτό του και τα ανέβαζε στο Youtube, είχε και ΔΙΚΑ ΤΟΥ τραγούδια να μας δείξει και καλύτερη ποιότητα ήχου και στο τέλος της ημέρας είχε και ταλέντο. Φίλε πιανίστα το ίδιο ισχύει και για σένα. Δεν θέλω άλλο Μπετόβεν και “fur elise”. Παίξε ένα “Μου λείπεις” απο Γιώργο Μαζωνάκη, ένα δημοτικό, παίξε ότι θες που δεν το παίζει ένα 10χρονο που πάει ωδείο 1 μήνα.

Εκκολαπτόμενος Ευτύχης Μπλέτσας

Πήγες ταξίδι. Ωραίος. Σε ζηλεύουμε και σε καμαρώνουμε. Βάλε στόρι να δουν όσοι είναι πίσω, βάλε φωτογραφίες από τοπία. Το instagram live στο London Eye τι εξυπηρετεί ακριβώς; Μήπως κάποιος φίλος δεν έχει πάει ποτέ Λούνα Πάρκ (ή Χριστούγεννα στο Σύνταγμα) και δεν ξέρει πως λειτουργεί μια ρόδα; Δύσκολο.  Μήπως έχεις πληροφορίες ότι από λεπτό σε λεπτό θα γίνει κατεδάφιση του Μπιγκ του Μπεν; Σίγουρα, οχι. Άσε που την περισσότερη ώρα θα βλέπουμε τα παπούτσια σου και το πάτωμα. Σταμάτα λοιπόν.