Το περιοδικό TIME κυκλοφορεί με μαύρο εξώφυλλο, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Το πρώτο μαύρο εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού κυκλοφόρησε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.Καθόλου τυχαίος ο οδυνηρός συμβολισμός με την  11ης Σεπτεμβρίου 19 χρόνια μετά. 200.000 νεκρούς μετράει η Αμερική εξαιτίας της πανδημικής κρίσης.

Το κομμάτι που υπογράφουν ο Άλεξ Φιτζπάτρικ και ο Ελάια Γουλφσόν ουσιαστικά απηχεί τις φωνές των ειδικών –παγκοσμίως- για κοινωνική αποστασιοποίηση, μάσκες, τεστ, ιχνηλάτηση επαφών για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο.

Πίσω από το  συγκλονιστικό εξώφυλλο βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής illustrator Τζον Μαυρουδής που δημιουργεί συχνά τα εξώφυλλά του περιοδικού TIME και του New Yorker. Πρόσφατα σχεδίασε την αφίσα του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα, ο πατέρας του κατάγεται από την Αλεξάνδρεια και μετανάστευσε στο Σαν Φρανσίσκο στα 50s. Ο πατήρ Μαυρουδής υπήρξε πολιτικοποιημένος, βοήθησε στην ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας San Jose Earthquakes και μετακόμισε (όταν ο Τζον έκλεισε τα 12) με την Αμερικανίδα σύζυγό του στο Λος Άντζελες για να ξεκινήσει την επιχείρηση του με δυο καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ο Ελληνοαμερικανός εικονογράφος απεχθάνεται τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του απέναντι στο μεταναστευτικό, τα πολιτικά δικαιώματα και την οπλοκατοχή. Το 2006, για την πέμπτη επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος, σχεδίασε το διπλό εξώφυλλο του New Yorker. Το εξώφυλλο απεικονίζει τον διάσημο σχοινοβάτη Φιλίπ Πετί, που το 1974 διέσχισε την απόσταση που χώριζε τους Δίδυμους Πύργους, να περπατάει στο κενό χωρίς σύρμα. Ψηφίστηκε ως εξώφυλλο της χρονιάς από την Αμερικανική Κοινότητα Εκδοτών Περιοδικών.

Στο περιοδικό Nation (έτος ιδρύσεως 1865) έδωσε ένα από τα διάσημα εξώφυλλα σχετικά μετην ορκωμοσία του Ομπάμα, όταν τον ζωγράφισε πλαισιωμένο από όλα τα πρόσωπα στην ιστορία της Αμερικής που συνέδραμαν στην εκλογή ενός Αφροαμερικανού Προέδρου.

Σύμφωνα με την προσωπική του σελίδα, σήμερα ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο, έχει μια τεράστια μουσική συλλογή, μια πανέμορφη σύζυγο και μια κόρη, που μάντεψε, βάφτισέ Αθηνά.