Μέσα σε όλα τα δύσκολα που ζούμε εδώ και καιρό, συχνά πυκνά ξεπηδούν ειδήσεις που μας κάνουν να χαμογελάμε. Μια από αυτές διαβάσαμε πριν λίγες ώρες, σχετικά με την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση πνεύμονα που έγινε σε 62χρονο στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια. Η επέμβαση έγινε στο Ωνάσειο σε έξτρα αυστηρές συνθήκες λόγω Covid κι απέδειξε ακόμη μια φορά ότι οι σούπερ ήρωες με τις λευκές ρόμπες κάτι παραπάνω ξέρουν από τους ψεκασμένους αρνητές μάσκας, που ψάχνουν 5G τσιπάκια σε μάσκες μιας χρήσης που κάνουν μισό ευρώ.  

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης, ο Πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθηγητής Ιωάννης Ν. Μπολέτης, δήλωσε: “Θέλω καταρχάς να συγχαρώ την ομάδα μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου που έλαβαν μέρος σε αυτή την εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη μεταμόσχευση, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές όλων μας για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση του 62χρονου λήπτη του μοσχεύματος. Η πρώτη μεταμόσχευση πνεύμονα στη χώρα μας, μετά από 10 χρόνια, αποτελεί μια κομβική στιγμή στην 27χρονη πορεία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα”.

“Μέσα από την Εθνική Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, την πολύτιμη εμπειρία και την τεχνογνωσία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τη μέχρι τώρα εμπειρία των διαφόρων μονάδων μεταμόσχευσης, μπαίνουμε σε μια “νέα εποχή” για τις μεταμοσχεύσεις, με στόχο να βγει η χώρα μας από το σημερινό τέλμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μεταμοσχεύσεις είναι η μοναδική θεραπευτική απάντηση σε τελικού σταδίου ανεπάρκεια οργάνων και πως ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Το “κλειδί”, ωστόσο, σε αυτή την προσπάθεια βρίσκεται στα χέρια όλων μας, καθώς προϋπόθεση για περισσότερες μεταμοσχεύσεις είναι η αύξηση των δωρητών οργάνων“. 

Για αυτό τον λόγο, εμείς θα ακούμε τους ειδικούς κι όχι αυτούς τους ημιπαράφρονες που τσαλαπατάνε μάσκες, τη στιγμή που αμέτρητοι άνθρωποι στον κόσμο τις χρειάζονται!