Την Άννα-Μαρία του Big Brother τη θυμάσαι. Υποθέτουμε από εκείνον τον άβολο διάλογο με τον συμπαίκτη της στο reality, Θέμη, μέσα από τον οποίο ήθελε να εξακριβώσει ότι δεν είναι gay επειδή κάποιος τον παρέσυρε. Αυτή τη φορά, η δικηγόρος του Μεγάλου Αδερφού αποφάσισε, αφού τίναξε και ξεσκόνισε τους καναπέδες του σαλονιού, να ποτίσει και τα φυτά του χώρου. Εννοείται, αφού πρώτα μας είπε ότι τα αγαπάει, τις αρέσει να τα φροντίζει, να ποτίζει και να τους δίνει «ζωή». Στην προκείμενη περίπτωση, αυτό αποδείχτηκε ένα δύσκολο προτζεκτάκι, μιας και τα φυτά εν τέλει ήταν ψεύτικα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Άννα-Μαρία συνειδητοποίησε ότι τα φυτά είναι ψεύτικα αφού τα πότισε χωρίς κανένα λόγο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι νιώσαμε πως θα μπορούσαμε να το έχουμε πάθει όλοι. Ναι, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το ποτιστηράκι και να κάνουμε πως νοιαζόμαστε πολύ για την πρασινάδα στο δωμάτιο. Βασικά και εσύ θα μπορούσες να το έχεις πάθει.

Προσπαθώντας να πείσεις τους γύρω σου πως δεν είσαι μεθυσμένος

Προφανώς και είσαι, απλά σε πιάνει μια αντίδραση όταν το ξέρουν και οι γύρω σου και στο αναφέρουν κάθε δέκα λεπτά. Κάπως έτσι αποφασίζεις να δείξεις πόσο συντονισμένος με το περιβάλλον σου είσαι, να γεμίσεις το ποτιστήρι με νεράκι και να ποτίσεις τα ψεύτικα φυτά, απλά για να ξεφτιλιστείς λίγο παραπάνω.

Σε φάση hangover

ΟΚ. Όλα πάνε λάθος ούτως ή άλλως. Ο πονοκέφαλος δε σου επιτρέπει να σκεφτείς και πολύ καθαρά. Είναι απίθανο να ποτίσεις τα πλαστικά φυτά του συγκατοίκου φορώντας γυαλιά ηλίου γιατί το φως δε βοηθάει και πολύ να ηρεμήσει το κεφάλι σου; Λες και καταλαβαίνεις τι κάνεις. 

Όταν όλα έχουν πάει στραβά στη δουλειά

Όταν στραβώνουν τα πράγματα στη δουλειά, οι άνθρωποι επιλέγουμε συνήθως ανάμεσα σε δυο κατευθύνσεις: η μια είναι να περάσουμε τη μέρα σε μια ημι-κατάθλιψη και η άλλη είναι να επιλέξουμε το mode «δεν είναι η δουλειά η ζωή μου, θα ασχοληθώ με όλα τα άλλα πράγματα που με κάνουν άνθρωπο». Αν επιλέξεις τη δεύτερη κατεύθυνση, πιθανότατα για να ξεπεράσεις τα νεύρα ή την ξενέρα θα προσπαθήσεις να ασχοληθείς ψυχαναγκαστικά με οτιδήποτε. Από το να καθαρίσεις το χαλί, τον καναπέ, να αγοράσεις εκείνο το τραπεζάκι από τα IKEA, ακόμα και να ποτίσεις τα πλαστικά φυτά που υπήρχαν ήδη στο διαμέρισμα από τη στιγμή που το νοίκιασες.

Για να εκνευρίσεις τη μάνα σου

Έλα που δεν έχεις κάνει αχρείαστα πράγματα στη ζωούλα σου για να «αποδείξεις» στη μάνα σου ότι δεν είσαι τόσο αδιάφορος όσο σε κατηγορεί. Παραδέξου ότι έχεις βάλει νερό σε βάζο με ψεύτικα λουλούδια. 

Στην αρχή μιας σχέσης

Ξέρεις, εκείνες τις πρώτες μέρες που ξυπνάς πρώτος και θες να φροντίσεις τον άλλο. Να φτιάξεις πρωινό, να μαζέψεις τα ρούχα από το πάτωμα, να βάλεις τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, να ποτίσεις τα ψεύτικα φυτά, να πάρεις τα σκουπίδια φεύγοντας χωρίς να σου το ζητήσει κανείς.