Ο Γουίλι ήταν παιδί μεταναστών: Δολοφονήθηκε έπειτα από 20 λεπτά ξυλοδαρμού

Στην Ιταλία γρυλίζει το τέρας του ρατσισμού.

Ο Γουίλι ήταν παιδί μεταναστών: Δολοφονήθηκε έπειτα από 20 λεπτά ξυλοδαρμού

Στην Ιταλία γρυλίζει το τέρας του ρατσισμού.


Ο Γουίλι Μοντέιρο, ήταν ένα παιδί 21 ετών που ζούσε στο προάστιο της Ρώμης Παλιάνο, στην Ιταλία. Γιός μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχασε την ζωή του μετά από άγριο ξυλοκόπημα που διήρκεσε σχεδόν ένα εικοσάλεπτο. Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δολοφόνοι είναι τέσσερις ιταλοί νέοι 20 με 26 ετών. Αθλητικοί τύποι, με εκπαίδευση σε ακραίες πολεμικές τέχνες και όπως αποδεικνύουν διάφορες αναρτήσεις τους, με ρατσιστική αντιμετώπιση των μεταναστών και των μαύρων πολιτών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γουίλι δεν κινήθηκε εναντίον τους. Το μόνο που έκανε ήταν να υπερασπιστεί  τον φίλο του, κατά του οποίου οι τέσσερις είχαν αρχίσει να καταφέρονται εξαιτίας, όπως φαίνεται, του βλέμματος με το οποίο είχε τολμήσει να κοιτάξει μια κοπέλα, σε διπλανό κλαμπ.

Κανείς δεν μπόρεσε, όμως, να υπερασπιστεί τον Γουίλι από την κτηνωδία.

Οι δράστες, προφανώς και αρνούνται κάθε ευθύνη, παρόλα αυτά οι εισαγγελείς, θεωρούν επαρκείς και αξιόπιστες τις καταθέσεις σε βάρος τους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνομίλησε με τους γονείς του θύματος και κάλεσε όλους τους ιταλούς να αναρωτηθούν γιατί παράγεται και τι σημαίνει η τυφλή αυτή βία.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι η πολιτική του δύναμη θα στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του Γουίλι Μοντέιρο, με στόχο να μπορέσουν οι συνήγοροί της, να κάνουν κάθε τι χρειάζεται, για να αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη.

Και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, τέλος, σε ανάρτησή του τόνισε ότι "ένα χρυσό παιδί δολοφονήθηκε από απάνθρωπα όντα".

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα