Δεν ξέρω για σένα, αλλά του λόγου μου το τελευταίο διάστημα, νοσταλγώ όλο και περισσότερο, εκείνα τα καλοκαίρια που μας φόρτωνε ο πατέρας μου στο αμάξι και διακοπάραμε όλο τον Ιούλιο/ Τότε, που δεν είχαμε air-condition, αλλά τα παράθυρα ανοιχτά, να μας φυσάνε μυρωδιές στα μάτια. Στα δικά μου τα χρόνια λοιπόν ως πιτσιρικάς, το soundtrack των οικογενειακών διακοπών και της ξεγνοιασιάς των εκδρομών του Σεπτέμβρη, είχε μπόλικο Στέφανο Κορκολή. Άλλωστε, όπως θα έχεις ψυχανεμιστεί του έχω μια αδυναμία παραπάνω, μιας και το ξελαρύγγιασμα που έχω ρίξει με το “Σημάδι του Σκορπιού”, δεν το έριξα ούτε όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Metallica. Αφήνοντας τον Σκορπιό εκτός συναγωνισμού, λοιπόν για ευνόητους λόγους θα ρίξουμε ένα κεραστικό άρθρο με 7 90s τραγουδάρες του Κορκολή που δεν ξεχάσαμε ποτέ, σήμερα που ο Στέφανος γίνεται 60 ετών! 

“Σκόνη και Θρύψαλα” 

Τούτη η κομματάρα, δίχως άλλο είναι μια από τις καλύτερες μουσικές συνθέσεις όλης της δεκαετίας. Άλλωστε, μιλάμε για τον Κορκολή, που είναι αδιαμφισβήτητα, στη μονόχερη πεντάδα των καλύτερων πιανιστών της επικράτειας εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Με εκείνο λοιπόν το κολληματικό πιανάκι, να δίνει ρυθμό σε όλες τις εφηβικές καψούρες που τα έκανες “Σκόνη και Θρύψαλα” για πάρτη τους.  

“Βγάλε το Κραγιόν σου” 

Και ανάμεσα σε γη και ουρανό, θάλασσα, χαμόγελο και μια αλήθεια. Ας είμαστε αυτό που είμαστε. Κάπως έτσι ξεκινά το βίντεοκλιπ του τραγουδιού, που αν είχαμε λίγο μυαλό στο κεφάλι μας, θα είχαμε κάνει σποτάκι του ΕΟΤ. Δεν χρειάζεται να πω ή να γράψω κάτι παραπάνω, μιας και το τραγούδι αυτό, έχτισε τον δικό του μύθο, που έγινε σλόγκαν, σύνθημα κι αμέτρητα ερωτικά ραβασάκια κάτω από το θρανίο, όταν δεν πρόσεχε η δασκάλα. 

“Ti voglio” 

Φήμες που θέλουν τα φροντιστήρια ιταλικών, να τριπλασιάζουν τον τζίρο τους, εκείνη την περίοδο λόγω του τραγουδιού, ελέγχονται ως ανακριβείς. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να πω τώρα έστω και 25 χρόνια μετά στη Francesca Sciavo, ότι ποτέ δεν είναι αργά να ζήσουμε τον έρωτα μας, τώρα που έχω βάλει σε ρύθμιση και τον ΕΝΦΙΑ και δεν έχω άλλα χρέη! 

“Παράξενη αγάπη” 

Ανοίγοντας το καλτ χρονοντούλαπο, εκτός από το Atari που βρήκαμε στο πατάρι, τα λουλουδάτα πουκάμισα και το walkman με τη μασημένη κασετούλ, θα βρεις κι έναν Κορκολή, να ρίχνει κάτι ξεγυρισμένες ροκιές, όσο μετράς ρυτιδούλες στον καθρέφτη.  

“Χωρίς Εσένα” 

Γιατί χωρίς εσένα δεν υπάρχω. Τα λάθη μου με κάνανε να μάθω. Εσύ είσαι ότι είχα, έχω, θα ‘χω, Αγγελικούλα! Συγγνώμη παρασύρθηκα. Αλλά πως να μην παρασυρθείς με την απόλυτη καψουρομπαλάντα. Ποιοι Σκόρπιονς και ποιο Γουιντ οφ Τσέιντζ στο Βερολίνο; Εδώ μιλάμε για ανόθευτη ελληνική 90s αγάπη, ρε τσιμεντόψυχοι! 

“Στους Πέντε Ανέμους” 

Λοιπόν, πάρε χαρτί και κράτα σημειώσεις. Ντουέτο στα 90s Κορκολή και Κωνσταντίνας, πιο σημαντικό από της Arianna Grande με τη Lady Gaga στο “Rain On Me”! 

“Ανατριχιάζω” 

Κρυμμένο διαμαντάκι στις μεσημεριανές εκπομπές του τιμημένου, του ορθόδοξου New Channel, τούτο εδώ, το κερνάω μπας και καταλάβεις γιατί σαν τον Κορκολή, άλλος δεν πρόκειται να ξαναβγεί!