“Όταν είσαι νεκρός δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι νεκρός. Είναι πρόβλημα για τους άλλους, όχι για σένα. Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι ηλίθιος”, γράφει ο Μαρκ Τουαίην, για κάποιες καθόλου σπάνιες περιπτώσεις της καθηερινότητας μας. Αυτή τη φορά, ταιριάζει τέλεια στους “πολέμιους” της μάσκας που με με σύνθημα “ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ” και “ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” χθες το απόγευμα βρέθηκαν συνωστισμένοι, χωρίς να έχουν λάβει μέτρα για τον κορονοιό, στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους και τα παιδιά τους.

Για να καταλάβεις πόσο αστάθμητος παράγοντας είναι η ανθρώπινη βλακεία, οι άνθρωποι αυτοί, που πολύ θα θέλαμε να ξέραμε αν κούνησαν ποτέ τον κώλο τους για οποιαδήποτε άλλη διαμαρτυρία και διεκδκίσηση, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για τον ιό που θερίζει ολόκληρη την κοινωνία, καίγοντας μάλιστα και κάμποσες μάσκες απ’ αυτές που γιατροί και νοσηλευτές παρακαλούν για μια ασφαλή βάρδια στα νοσοκομεία.

Εννοείται ότι τους ψεκασμένους εμψύχωσαν μέλη θρησκευτικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και φυσικά μπετόβλακες ακροδεξιοί. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη συγκέντρωση που έγινε στο Ηράκλειο, όπως μεταφέρει η efsyn.gr, η αστυνομία έκανε γνωστό πως σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών της διαδήλωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η δικογραφία αφορά σε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Λευτερία στα ανθρώπινα μυαλά!