Μόλις χθες, κυκλοφόρησε σατιρικό βίντεο που αποδεικνύει πως κάποιοι δεν πέρασαν Διαφωτισμό κρίνοντας και δικαιολογώντας ακόμη γεγονόταν και συμπεριφορές από το πόσο ύφασμα φοράει μια γυναίκα και που.Γυναίκες κρίνονται από τα ρούχα που φορούν και που ο Θεός δεν εγκρίνει, παρενοχλούνται σεξουαλικά, κακοποιούνται ή ακόμη και βιάζονται, έχοντας από πάνω μια κοινωνία να τις κατηγορεί λέγοντας πως: “Τα ζητούσε ο κώλος της”.

Για όλους αυτούς τους μουχλιασμένους υποκριτές τέτοιων απόψεων,υπάρχει το βίντεο Quickies του BBC Three που χρησιμεύσει σαν αλεξίπτωτο μυαλού. Oι Nakuul Mehta, Richa Chadha και Mohammed Zeeshan Ayyub, βάζουν πλάτη σε αυτό το εγχείρημα. Στο βίντεο, παρουσιάζονται δύο παιδιά να περπατούν σε μια καφετέρια, συζητώντας για ένα σκάνδαλο σεξ στο κολεγίου. Ο ένας από αυτούς λέει: “Κοίτα τι φοράει, τα ζητάει”. Η ατάκα αυτή κάνει τα κορίτσια του καφέ πίσω από τον πάγκο να σκέφτονται πως θα ήταν αν συμπεριφέρονταν και ντύνονταν διαφορετικά. 

https://twitter.com/bbcthree?ref_src=twsrc%5Etfw

Αν η σεξουαλική επίθεση στηρίζεται στα ρούχα που φορούν οι γυναίκες, τότε όλοι αυτοί που υποστηρίζουν αυτήν τη μαλακία πρέπει να απολογηθούν και για όλες εκείνες που φορούν σαρί και κακομεταχειρίζονται από τους πεθερούς τους καθώς και παρενοχλούνται και βιάζονται επίσης. Εάν το ντύσιμο ήταν το κριτήριο για το πώς οι γυναίκες θέλουν να τους συμπεριφέρονται, τότε οι γυναίκες θα μπορούσαν να πάρουν ό, τι ήθελαν απλά επιλέγοντας τα ρούχα τους σωστά.

Αυτό το βίντεο είναι η απάντηση στην κοινή νοοτροπία της κοινωνίας ότι το ντύσιμο δεν είναι αυτό που προκαλεί σεξουαλική κακοποίηση. Δυστυχώς, η κοινωνία δεν έχει ακόμη καταλάβει το γεγονός ότι η σεξουαλική παρενόχληση, δεν αφορά τα ρούχα καμίας γυναίκας, αλλά τη νοοτροπία που θέλει να τα αφορά.