Μην λέμε τα ίδια. Το γυναικείο ποδόσφαιρο μας μαθαίνει τεράστια μπαλίτσα μέρα με την ημέρα και σιγά-σιγά πρέπει να του δώσουμε σημασία, περισσότερη, απ’ αυτή που ήδη του δίνουμε. 
 
Για αυτό και όσο περνάει ο καιρός, ο μισθός των ποδοσφαιριστριών θα πρέπει να αυξάνεται, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή να είναι ίδιος με αυτόν των ανδρών, όπως άλλωστε διεκδικεί για χρόνια η καλύτερη παίχτρια στον κόσμο, Μέγκαν Ραπίνο. Θα μου πεις τώρα “Μα ρε συ, δεν φέρνουν τα ίδια έσοδα”. Ναι δεκτό, αλλά μεταξύ μας ρε συ, σνομπάρουμε όλοι μας το γυναικείο ποδόσφαιρο χωρίς κανέναν λόγο. Γιατί πίστεψε μας, αν κάτσεις και δεις λίγο απ’ αυτό θα καταλάβεις ότι αυτές οι τύπισσες δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να ζηλέψουν απ’ τους άνδρες.
 
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω έκανε κάτι σπουδαίο. Αποφάσισε ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν του χρόνου, οι ποδοσφαιρίστριες θα πληρώνονται τα ίδια με τους ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπούν τη χώρα τους στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της “CBF” δήλωσε “Δεν υπάρχει πλέον ανισότητα ανάμεσα στα φύλα, η CBF αντιμετωπίζει με ισότητα τους άνδρες και τις γυναίκες. Αυτά που θα κερδίσουν οι παίκτριες με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες την επόμενη χρονιά, θα είναι το ίδιο ποσό που θα πάρουν οι άνδρες.”
 
Άντε ρε φίλε, άντε, και στα δικά μας!