Πάνε 14 χρόνια, από όταν μας άφησε ο Απόστολος Σουγκλάκος, που έφυγε από κοντά μας, έναν Σεπτέμβρη πριν καιρό. Ακόμη θυμάμαι τη στεναχώρια μας, με τον αδερφό μου μιας και σαν γνήσιοι βιντεοκασετάδες και καλτολάγνοι, μοστράραμε σε ανυποψίαστους θεατές αρκετές από τις ταινίες που ο Σουγκλάκος κέρναγε ξυλίκι, καλύτερα από τον καθένα. Ποιος Ρόκυ και ποιος Τσακ Νόρις ρε γατάκια; Ποιος Χαλκ Χόγκαν και ποιος Βιν Ντίζελ. Εδώ μιλάμε για τον άρχοντα των ρινγκ, που αν έμπαινες μαζί του, στα σκοινιά, στο τέλος θα μέτραγες ή παϊδια, ή τα δόντια σου. Σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής σκέφτηκα να γράψω για 5 από τους καλύτερους σπαζοκόκαλους ρόλους του Αποστόλη και καλά θα κάνεις να διαβάσεις, και να τους δεις, γιατί έχω απομνημονεύσει όλες του τις κινήσεις.  

“Το Ρεμάλι της Αθήνας” 

https://www.youtube.com/watch?v=Rgy86Sq2pP8

Τέρμα μάτσο και μπρουτάλ ρόλος, για τον Σουγκλάκο που ερμηνεύει έναν βετεράνο παλαιστή, που πλέον βγάζει χρήμα σαν έμπορος ναρκωτικών. Στην αγκαλιά του βρίσκει καταφύγιο μια νεαρή όμορφη κοπέλα, που γνωρίζει από την καλή κι από την ανάποδη ότι δεν μπλέκεις με το Ρεμάλι της Αθήνας. Η γραφικότητα σπάει κάθε κοντέρ, σε μια ταινία που σου δημιουργεί πονοκέφαλο με τα άμοιρα κλισέ που αναπαράγει βλακωδώς.  

“Τα Καθάρματα” 

https://www.youtube.com/watch?v=9–N1i5669c

Επική ταινία με τον Σουγκλάκο να μοιράζει μπουκέτα εντός ρινγκ, μέχρι που τον πλησιάζουν μεγαλομαφιόζοι ώστε να πουλήσει έναν αγώνα. Προφανώς ο παλαιστής αρνείται και μπουκετιάζει ολόκληρη συμμορία μηχανόβιων που στείλανε στην πόρτα του, ενώ ξυλοφορτώνει κι έναν τύπο στο ρινγκ, που για κάποιο λόγο τον λένε Μαύρο Πάνθηρα. Η ταινία γνώρισε επική συνέχεια, στην οποία έχω αναφερθεί όπως της άξιζε στο παρελθόν.  

“Ματωμένα Όνειρα” 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYdAIYZ4u8w

Ο Αποστόλης είναι πρώην παλαιστής (τι περίεργο!) και θέλει να ανοίξει γυμναστήριο. Η μαύρη του η μοίρα όμως βάζει εμπόδια συνέχεια μπροστά του και δεν τον αφήνει να αγιάσει. Εκείνος, όμως δεν καταλαβαίνει τίποτα και διδάσκει λαβές θανάτου άνευ διδασκάλου. 

“Ο Πρωταθλητής” 

Κλασικό μούφα Ρόκυ στόρι με τον Σουγκλάκο να προσπαθεί να αφήσει τις γυναικοδουλειές και να κερδίσει πάλι τον τίτλο του. Βρίσκει που λες, τον δάσκαλο του σε ένα μικρό κορίτσι, που όταν του πει μπαμπούλη θέλω να νικήσεις, παίρνει παραμάζωμα έναν λευκό Λιβεριανό, που του είχε κλέψει τον τίτλο. Για κάποιο λόγο που κανείς δεν κατάλαβε στην απονενοημένη αυτή ταινία εμφανίζονται κι ο Στέφανος Στρατηγός με τον Μάκη Δεμίρη σε ρόλο νονού της νύχτας.  

“Ο Στραγγαλιστής της Συγγρού” 

https://www.youtube.com/watch?v=gOFI8tuUuyU

Ο Άγγελος έχει μια ασυνήθιστη δουλειά. Φτιάχνει κούκλες μανεκέν, από αυτές που γεμίζουν βιτρίνες. Μετά την απώλεια της γυναίκας του, αυτός βαράει μπιέλες και χάνει το μυαλό του. Φτιάχνει μια κούκλα κι αρχίζει να τις συμπεριφέρεται σαν να ζει. Ωστόσο η κατάσταση χειροτερεύει κι αρχίζει να στραγγαλίζει άλλες αθώες γυναίκες, φτιάχνοντας κι άλλες κούκλες. Αηδιαστικά κακό φιλμ, που αν το δεις, δύσκολα μπορείς να δεις κάτι άλλο για καιρό μετά. Δεν έχει ξύλο και ρινγκ ευτυχώς, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από λίστα με ταινίες του Σουγκλάκου!