Ατομική ευθύνη βλέπει ο Κυρανάκης ΚΑΙ στους ανέργους

"Νέα παιδιά λένε ότι δεν έχουν στο ήλιο μοίρα, ενώ δεν ψάχνουν στο Ίντερνετ".

Ατομική ευθύνη βλέπει ο Κυρανάκης ΚΑΙ στους ανέργους

"Νέα παιδιά λένε ότι δεν έχουν στο ήλιο μοίρα, ενώ δεν ψάχνουν στο Ίντερνετ".


Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, φιλοξενήθηκε σήμερα στο Mega, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προγράμματα της κυβέρνησης που επιδοτούν την εργασία, μέσω του ΟΑΕΔ. Ατομική ευθύνη αναγνωρίζει στην ανεργία που βιώνουν οι νέοι, μιας και δεν ψάχνουν στο Internet, παρά μόνο κλαίνε τη μοίρα τους.

Έτσι είναι Κώστα μου. Όταν δεν είχες ποτέ το άγχος του που θα βρεις δουλειά και το Internet αποτελεί μέσω ψυχαχωγίας και φιλοσοφικής ανησυχίας, αυτά συμβαίνουν.

"Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε "δεν έχω στο ήλιο μοίρα", αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος μάλλον, δεν ψάχνει.

Το βλέπω και στη δική μου γενιά, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπως αξίζουν οι ίδιοι με βάση τις σπουδές τους και με βάση την εργασιακή εμπειρία που ενδεχομένως έχουν από το παρελθόν. Άρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος".

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα