Σήμερα γενεθλιάζει ο πιο αγαπημένος μου σκηνοθέτης, μετά τον Σκορσέζε και τον Νίκο Νικολαΐδη. Αφού λοιπόν, στείλω τις ευχές, τον θαυμασμό και το δέος μου στον άνθρωπο που υπέγραψε ως σκηνοθέτης, το “Fight Club“, το “Seven”, το “Social Network”, το τέρμα υποτιμημένο “Τhe Game” και το συγκλονιστικό “Gone Girl”! 

Nαι, για τον David Fincher μιλάω προφανώς, τον πιο σπουδαίο σινεμάστορα των τελευταίων ετών ίσως. Προσπαθώντας να βάλω σε μια σειρά τις ταινίες του, από την καλύτερη στην πιο καλύτερη, έπαθα ένα κοκομπλόκο. Για να εξιλεωθώ λοιπόν, σκέφτηκα να σε ενημερώσω για 4+1 τέρμα διάσημα βίντεοκλιπ που σκηνοθέτησε κι εσύ δεν ξέρεις ότι το είχε κάνει. 

Madonna- “Vogue” 

Αν έχεις δει το καταπληκτικό “Pose” του Ryan Murphy στο Netflix, είσαι φίλος μας. Αν όχι  να το δεις για να πάθεις πως το βίντεοκλιπ της Madonna για το πιο hit πεθαίνεις τραγούδι “Vogue”, είχε ως έμπνευση την κουλτούρα των ballrooms που γίνονταν σε Underground bars της Νέας Υόρκης, από την LGBT κοινότητα της εποχής. Τώρα, μάθε ότι το σκηνοθέτησε κι ο Fincher. 

Madonna- “Express Yourself” 

O David Fincher, είχε μια αδυναμία στη Madonna κι η Madonna στον David Fincher. Εγώ με τη σειρά μου έχω να πω, πως πολύ καλά κάνανε, γιατί δώσανε στα 80s κάποια από τα καλύτερα και πιο εμπνευσμένα βίντεοκλιπ που γυρίστηκαν ποτέ. 

Michael Jackson- “Who is it?” 

Mε την Imany μαζί ως θεότητα επί γης, ο Fincher, πήρε το ρίσκο και γύρισε ένα μεγαλειώδες μεγαλειώδες κλιπ για τον Michael Jackson, που κατουράει κάθε διαφήμιση αλκοολούχου ποτού, που συνήθως έβλεπε ο πατέρας σου στην τηλεόραση κι έλεγε, ωραία διαφήμιση αυτή! 

Gipsy Kings – “Bamboléo” 

Το ξέρεις πως κάποια στιγμή της ζωής σου, χόρευες χωρίς λόγο μπαμπολέιο και το ξέρω κι εγώ. Αυτό που δεν ξέρεις, είναι ότι το βίντεο του τραγουδιού το γύρισε ο Fincher.  

George Michael – “Freedom! ’90” 

Συνάντηση γιγάντων στο μικρόφωνο και στην κάμερα, σε ένα από τα πιο 90s πεθαίνεις τραγούδια που χρειάζεται λοβοτομή, για να βγει από το μυαλό σου!