Στη μεγάλη βίβλο του σίνεμα, πρέπει κάπου να γραφτεί με μεγάλα γράμματα ότι η πιο διασκεδαστική ταινία του σύγχρονου σινεμά, είναι δίχως άλλο το “School of Rock” με τον Τζακ Μπλακ, να δίνει μια ντελιριακή ερμηνεία που μίλησε στην ροκ ψυχούλα μας, σαν ένα καθηγητής σε ένα τυπικό σχολείο, που έχει όνειρο να γίνει ροκσταρ. Μαθαίνει λοιπόν στους μαθητές του τις βασικές αρχές του ροκ εντ ρολ, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα μαθήματα, που δεν πρόκειται να τους βοηθήσουν πουθενά. Με αυτό το παρελθόν λοιπόν, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που ο φίλτατος Τζακ Μπλακ, έχει την μεγαλύτερη μπάντα του σύμπαντος με τον Kyle Gass. Aν δεν σκέφτηκες ενστικτώδως τους Tenacious D, δεν είσαι φίλος μας και δεν θα σε αφήσουμε να τραγουδήσεις μαζί μας τα ρεφρέν από τις 5 κομματάρες, που θα βρεις από κάτω, ανήμερα των γενεθλίων του Τζακ

“Tribute” 

Αν αρχίσεις κι ακούς τους στίχους, ίσως παραμυθιαστείς και δεν καταλάβεις, ότι πρόκειται για το καλύτερο τραγούδι του κόσμου, αλλά για ένα Tribute στους ροκ πατέρες μας, από 2 τυπάρες που μικροί πέσανε στη χύτρα με την έμπνευση. Επικό βίντεοκλιπ με έξτρα kudos στην cameo εμφάνιση του Μπεν Στίλερ! 

“Roadie” 

Αν έχεις δει “Eastbound and Down” και “Vice Principals” τότε είναι σίγουρο, πως σου έχει μείνει αξέχαστη η φάτσα του Danny McBride, πρωταγωνιστή σε 2 από τις πιο ασεβείς και badass κωμωδίες της εποχής μας. E λοιπόν αυτός είναι ο τέρμα redneck Roadie, στον οποίο κι αφιερώνουν μια καψουρέϊκη μπαλάντα οι Tenacious D για να τερματίσεις το repeat button.  

“Το be the Best” 

Το καλύτερο ταινιάκι,που δεν έγινε ταινία, έχει Maria Menounos, Dave Grohl, Val Kilmer, Jimmy Kimmel να εξιστορούν το τι ακολούθησε της διάλυσης των Tenacious D και της ανακήρυξης του Τζακ Μπλακ στον πιο ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο άνθρωπο του κόσμου. Μουσικά τώρα, μιλάμε για 80s μεγαλείο, που έχει βάλει στο μπλέντερ τα soundtrack “Rocky”, “Karate Kid” και “Top Gun”! 

“Kickapoo” 

Tραγουδάρα, βιντεοπλικάρα, το “Kickapoo” είναι το πιο πάρε τα λεφτά μας τώρα Τζακ Μπλακ πόνημα των Tenacious D. Είναι από τα τραγούδια που θες να βάλεις στις 3μιση το μεσημέρι, για να σπάσεις μπάλες σε εκείνον τον μαλάκα γείτονα, που τρυπάει με το ηλεκτρικό στραβοκατσάβιδο στις 7 το πρωί. 

“Rize of the Fenix” 

Όταν έβρεχε έμπνευση και ταλέντο ο Τζακ Μπλακ είπε να βγει γυμνός στους δρόμους και να δροσιστεί. Τραγούδι, που πιστοποιεί τη φωνάρα του Τζακ Μπλακ και φέρνει στην επιφάνεια την μαύρη μας τη μοίρα, που μάλλον δεν θα καταφέρουμε να δούμε αυτή την γκρουπάρα σε λάιβ στην Ελλάδα.