O Ευθύμης Φασουλάκης, είναι ακτινολόγος του ΠΑΓΝΗ, στο νοσοκομείο αναφοράς της Κρήτης για τον κορονοϊό. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει και συνοδεύει την ανάρτηση του, είναι εμφανή τα σημάδια της μάσκας που φοράει αμέτρητες ώρες τη μέρα. Ο Ευθύμης όπως όλοι μας, δέχεται καθημερινά τις καθόλου αστείες και εντελώς επικύνδυνες θεωρίες συνωμοσιολογίες που δημοσιεύονται άφιλτρες παντού, κάνοντας μας να σπαταλούμε όλη μας την ενέργεια σε ευχές, για το πόσοι τελικά θα τις πιστέψουν και θα τις ακολουθήσουν. 

Οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής, εκτίθενται διαρκώς σε άμεσο κίνδυνο για να νοσήσουν, παραμένοντας παρόλα αυτά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν ύποπτα κρούσματα και ασθενείς.

Όπως έχουν καταγγείλει, αναγκάζοται να εργάζονται κανονικά ακόμη και αν έχουν υποβληθούν σε τεστ μετά τις διακοπες τους, μέχρι να μάθουν τα αποτελέσματα του υγειονομικού ελέγχου, μιας και δεν “βγαίνουν” οι βάρδιες. Άλλοι δεν πήγαν καν διακοπές, όλοι τους είναι πάνω από τα κινητά τους τηλέφωνα για να βοηθήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί  φιλαράκο, δεν θα κάνουν εξαιρέσεις όταν έρθει στην πόρτα τους ένας συνωμοσιολόγος που τελικά αποδείχτηκαν όσα πίστευε μπαρούφες και τελικά νόσησαν.  Ο Ευθύμης όπως και όλοι θα τον βοηθήσουν, γιατί αυτό είναι το σωστό.

Όσα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

“Ιστορίες εφημερίας Vo.38

Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από “δημοσιογράφους” θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8,10,12,15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου…

Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Φαντάσου -εσύ που αρνεισαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.

Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.

Όμως δε γκρινιάζουμε!

Δεν αντιδρούμε!

Δεν διαμαρτυρόμαστε!

Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε οταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;

Κάθε φορά που ΕΣΥ φοράς τη μάσκα σου:

Προστατεύεις τον εαυτό σου

Τους αγαπημένους σου

Τους γύρω σου

Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα…”.