Ο Τζέικομπ Μπλέικ, μπορστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη, δέχτηκε επτά σφαίρες στην πλάτη, από αστυνομικό. Ο Τζέικομπ Μπλέικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η οικογένεια του, δεν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά, μιας και έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. Λίγους μόνο μήνες από την αποτρόπαια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η Αμερική δείχνει να μην έχει κανέναν λόγο να κοιμάται ήσυχη. 

Το βράδυ της Τετάρτης, πέρασε στην ιστορία του Παγκόσμιου Αθλητισμού, με τους Μπακς να αποφασίζουν να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την αστυνομική βία. Τα ελάφια, απειλούνται με πρόστιμο 5.000.000 δολαρίων, κάτι που σίγουρα ήξερε η ομάδα του Αντετονκούμπο, ποσό που δεν έχει καμία αξία μπροστά στα λόγια της μίας από τις τρεις αδερφές του Μπλέικ.

“Όταν λέτε το όνομα Τζέικομπ Μπλέικ να ξέρετε ότι λέτε πατέρας, ξάδερφος, γιος, θείος, αλλά κυρίως να ξέρετε ότι λέτε άνθρωπος. Ανθρώπινη ζωή. Είμαστε άνθρωποι. Η ανθρώπινη ζωή μετρά. Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι λυπούνται για ό,τι συνέβη στην οικογένειά μου. Λοιπόν, να μη λυπάστε. Γιατί αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην οικογένειά μου.

Αυτό συμβαίνει στην οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια και κλαίω για κάθε έναν από αυτούς. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είμαι στενοχωρημένη, δεν λυπάμαι, είμαι θυμωμένη και κουρασμένη. Βλέπω την αστυνομία να δολοφονεί ανθρώπους σαν εμένα εδώ και χρόνια. Δεν το βλέπω να συμβαίνει μόνο τα 30 χρόνια που ζω. Συμβαίνει πολλά χρόνια. Δεν είμαι στενοχωρημένη, δεν θέλω τη συμπόνια σας. Θέλω αλλαγή”. 

Οι ζωές μας πάνω απ’ όλα!