Η Ηλέκτρα και η Βιόλα, είχαν έρθει κοντά στο ενυδρείο Oceanogràfic στη Βαλένθια και το προσωπικό παρατήρησε ότι είχαν αρχίσει να εμφανίζουν τη συνήθη συμπεριφορά δύο πιγκουίνων που περιμένουν την άφιξη ενός νεοσσού, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής φωλιάς από πέτρες. Οι εργαζόμενοι στο ζωολογικό κήπο τους έδωσαν ένα εύφορο αυγό από ένα άλλο ζευγάρι πιγκουίνων για να το φροντίσουν και το “εξαιρετικό” ζευγάρι υποδέχτηκε τώρα το πρώτο τους μωράκι.

Το ενυδρείο είπε ότι πρώτη φορά αντιμετώπισαν ένα τέτοιο γεγονός, όμως πρόσθεσε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο, καθώς ζευγάρια του ίδιου φύλου βρίσκονται σε περισσότερα από 450 είδη ζώων, τόσο στους ζωολογικούς κήπους όσο και στην άγρια ​​φύση.

Το προσωπικό, είπε ότι είδαν την Ηλέκτρα και τη Βιόλα να κατασκευάζουν φωλιά που αποτελείται από στρογγυλά βότσαλα – τα οποία οι πιγκουίνοι προσέχουν πολύ στην κατασκευή τους – παρά την αδυναμία τους να αναπαραχθούν μαζί. Το ενυδρείο εξήγησε στην ανακοίνωση στον ιστότοπό του:

“Οι πέτρες αποτελούν πολύτιμο πλεονέκτημα για αυτά τα ζώα, οπότε αυτό είναι συνήθως θέμα διαμάχης, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα διατηρούν με κάθε κόστος και η άμυνα τους μπορεί να καταλήξει σε μια διαμάχη. Στην πραγματικότητα, τα βότσαλα μπορούν να είναι μέρος της ερωτοτροπίας από το αρσενικό. “Η επώαση πραγματοποιείται από τον πατέρα και τη μητέρα, που παίρνουν στροφές κάθε μέρα. Τα αυγά – συνήθως δύο για κάθε ωοτοκία – εκκολάπτονται στις 38 ημέρες και οι νεοσσοί συνήθως γίνονται ανεξάρτητοι στις 75 ημέρες με κατά προσέγγιση βάρος 6-7 κιλά “.

Το Sea Life Center στο Λονδίνο, είδε επίσης δύο θηλυκούς πιγκουίνους να γίνονται γονείς μετά την υιοθέτηση ενός αυγού πέρυσι. Οι Mums Rocky και Marama είχαν δείξει ότι ήταν έτοιμοι να μεγαλώσουν ένα κοτόπουλο, και ένα αυγό, το οποίο ήταν ένα από τα δύο που γεννήθηκε στη μητέρα γέννησής του, μεταφέρθηκε στη φροντίδα τους “για να την απαλλάξει από την πίεση να μεγαλώσει δύο”. Το προσωπικό είπε ότι το κοτόπουλο μεγάλωσε ως ουδέτερο ως προς το φύλο και είχε επισημανθεί με μια μωβ μπάντα ID στην πτέρυγα του για να το αναγνωρίσει ως τέτοιο.