Όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα, σίγουρα μοιάζουν τρομακτικά και προφανώς πέρα από τους νοσούντες και όσους χάνουν τη ζωή τους, από την πανδημία COVID-19, όλοι οι άλλοι φθείρονται ψυχολογικά, μιας και ζουν υπό καθεστώς συνεχούς φόβου κι άγχους για την εξέλιξη του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Για αυτόν τον λόγο έχουμε όλοι μας μεγάλη ανάγκη από χαρούμενες ειδήσεις, που θα μας γεμίσουν αισιοδοξία και θα φυτρώσουν την ελπίδα μέσα μας για ένα καλύτερο και λιγότερο στρεσογόνο μέλλον. Χθες λοιπόν ανακοινώθηκε κάτι σπουδαίο. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε σήμερα ότι “ο ιός της πολιομυελίτιδας εξαλείφθηκε» από την αφρικανική ήπειρο, τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση των τελευταίων κρουσμάτων στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ“. “Χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι κυβερνήσεις, το ιατρικό προσωπικό και οι κοινότητες, σώθηκαν περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο παιδιά” από αυτή την ασθένεια, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του

Αναλογίσου λίγο το νούμερο, των παιδιών που σώθηκαν από τον εμβολιασμό, σε παρακαλώ και την επόμενη φορά που θα αναμασήσεις και θα αναπαράγεις μια ψεκασμένη αντιεμβολιαστική θεωρία συνομωσίας, βούτα πριν στη μνήμη σου κι ανακάλεσε αυτή την είδηση. Κι επιτέλους τήρησε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί. Δεν το κάνουμε γιατί είμαστε πειθήνιο όργανο των κυβερνήσεων προφανώς, αλλά γιατί αυτοί που σώζουν εκατομμύρια ζωές το λένε. Πλένε τα χέρια σου, μη συνωστίζεσαι και φόρα μάσκα όσο βρίσκεσαι σε κλειστούς χώρους.  

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί και σε λίγο καιρό θα θυμόμαστε όσα ζήσαμε σαν μια μακρινή κακή ανάμνηση.