Υπήρχε πάντα στην Ελλάδα ένα κοινό που παρακολουθούσε τένις είτε σε ταρτάν είτε σε χώμα, φανατικά. Μπορεί να ήξεραν όλοι, ο ένας τον άλλον με το όνομα τους, ωστόσο τώρα είναι σίγουρο, πως θα παίρνουν ύφος μπάρμπα, μιλώντας στους νέους fans του αθλήματος που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, κυρίως (βασικά, για να λέμε την αλήθεια) αποκλειστικά και μόνο χάρη στα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, που ανέβηκαν στο ranking της παγκόσμιας κατάταξης, σαν γάτες σε δέντρο μετά από κυνηγητό με σκύλους.  

Η Μαρία που λες σήμερα, έπαιζε στη Νέα Υόρκη, με μια τυπάρα τη Σερένα Γουίλιαμς, που έχει σηκώσει λίγο πολύ 23 τρόπαια στη σπουδαία της καριέρα. Ε λοιπόν η Μαρία κατάφερε να νικήσει με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-1) και να προκριθεί στους «8» του Western & Southern Open. Ακόμη κι αν έχασε το πρώτο σετ, γύρισε το ματς τούμπα κι έστειλε την 38χρονη Γουίλιαμς να δει τα προημιτελικά από την τηλεόραση.  

Κι αν αρχίσεις τώρα να λες πως η Σερένα είναι μεγάλη κι άλλα τέτοια χαζοκλισέ, μπές στο γηπεδάκι μαζί της κι αν δεν φύγεις εξευτελισμένος, έλα να με βρεις. Μακριά από εθνικιστικές κορώνες κι ελληνικά dna πρωταθλητή, η Μαρία αξίζει ένα χειροκρότημα γιατί τα κατάφερε ρίχνοντας αμέτρητη δουλειά, σε ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα του πλανήτη. Προχωράμε με ότι κάνουμε, γνωρίζοντας ότι στις ρακέτες τουλάχιστον πάμε καλά!