Οι Τορόντο Ράπτορς δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα. Είναι οι περσινοί πρωταθλητές του ΝΒΑ και ένα απ’ τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσουν και το φετινό τρόπαιο του πρωταθλητή. Να, ήδη έγιναν μια απ’ τις πρώτες ομάδες που πέρασαν στον 2ο γύρο των Playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς.
 
Αυτό όμως μπορεί και να μην γίνει και ο λόγος είναι σοβαρός. Γιατί την ώρα που όλος ο παγκόσμιος αθλητισμός προσπαθεί να περάσει το μήνυμα του “Black Lives Matter”, η Αμερική θρηνεί ακόμα μια δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς. Αυτή του Τζέικομπ Μπλέικ.
 
Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε 7 σφαίρες στην πλάτη ύστερα από έλεγχο των αρχών και ήρθε να προστεθεί σε μια τεράστια λίστα με θύματα μαύρους πολίτες από σφαίρες αστυνομικών.
 
Αρκετοί οργανισμοί του ΝΒΑ, αλλά και κάμποσοι γνωστοί αθλητές, όπως ο ΛεΜπρόν, εξέφρασαν ήδη τη δυσαρέσκεια τους για το συγκεκριμένο γεγονός.
 
Οι Τορόντο Ράπτορς μάλιστα είναι αποφασισμένοι να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι σκέφτονται να μην κατέβουν στον πρώτο αγώνα με αντίπαλο τους Σέλτικς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μια κίνηση που αν γίνει αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο ΣΟΚ στο ΝΒΑ.
https://twitter.com/malika_andrews?ref_src=twsrc%5Etfw