Αν παρακολουθείς έστω και λίγο τα social media, θα δεις ότι έχει γίνει ένας ψιλοχαμός με όσα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χθες σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει, μέσα στον Σεπτέμβρη και θα έχει μια πανδημική χροιά. Βλέπεις ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει από ότι φαίνεται δυστυχώς. Έτσι λοιπόν εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ψες η Υπουργός έκανε σύσταση και για τη χρήση παγουριού από τους μαθητές, ανακοινώνοντας τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, με την οποία κάθε μαθητής δημοτικού θα έχει ένα παγούρι.  

Χωρίς κανένα προφανώς ιδιαίτερο λόγο, κοίταξα ρολόγια και ημερολόγια για να βεβαιωθώ, ότι η χρονομηχανή μου όντως δούλεψε και γυρίσαμε πίσω στα τιμημένα 90s, όταν πήγαινα σχολείο. Κι επειδή, φαίνονται κιμπάρηδες εκεί στο Υπουργείο Παιδείας, είπα να εκμεταλλευτώ λίγο την κατάσταση, ζητώντας κι άλλα 5 τέρμα 90s πράγματα για να γεμίσουμε τη σάκα των μαθητών μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν 

Μπουγελόφατσα 

Όπως μπορείς να καταλάβεις, τα αυστηρά μέτρα ενάντια στη διασπορά του ιού, μας έχουν πάρει το πιο γαμάτο σχολικό παιχνίδι. Για αυτό, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τις γροθιές μας ψηλά και να φωνάξουμε πως: “αφού μας πήρατε το μπουγέλο, φέρτε πίσω τις μπουγελόφατσες”! 

Walkman 

Τώρα με τα κινητά, έχει χαθεί ο έλεγχος και στα παιδιά. Δώστου Posts και δώστου stories κι όλα τα κάνουν από αυτόν τον διάολο. Σταματάμε να ακουγόμαστε σαν τον μπάρμπα που θα κάτσει με τη νεολαία κι επανερχόμαστε στο walkman, με το οποίο έμαθε μουσική μια ολόκληρη γενιά κι είναι ιδανικό για μοναχικές social distancing ακροάσεις. 

Πτυσσόμενο ποτηράκι 

Καλό το παγουρίνο, δεν λέω αλλά κάποια στιγμή άνθρωπος είσαι, μπορείς να το ξεχάσεις σπίτι. Και τότε, τι θα κάνεις άραγε; Λύση υπάρχει και πρώτος διδάξας είναι ο Κατακουζηνός που συνέχισε να πίνει νερό σε πτυσσόμενο ποτηράκι για λόγους υγιεινής αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος από τα πλαστικά. Όλοι οι άλλοι σταματήσαμε κάπου στο δημοτικό, γιατί μας γλεντάγανε οι συμμαθητές. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να εκδικηθείς τον μικρό Γιωργάκη που σε κοροΐδευε, γιατί η ασφάλεια κάνει τους μάγκες. Φόρτωσε κι ένα τέτοιο στη σάκα λοιπόν.  

Viewmaster 

Δεν ξέρω για σένα, αλλά το πιο χαρούμενο κομμάτι των παιδικών μου χρόνων, βρίσκεται στις διάφανειες του viewmaster μου, που μαζεύει σκόνες κι αράχνες στο πατάρι μου. Ήρθε η ώρα και πάλι να το βάλουμε στη σάκα, μιας κι επιλογές ατομικής ονειροπόλησης στενεύουν παιδάκια. 

Yo Yo 

Tα μέτρα προστασίας στα σχολεία δεν γνωρίζουμε που μπορούν να φτάσουν, όμως μακριές γαϊδούρες, κυνηγητά και κρυφτά, μάλλον θα μας χαιρετήσουν το 2021. Για αυτό καλοί μου γονείς, ξεθάψτε όσο προλαβαίνετε τα Yo yo σας και το παιδί σας, θα μάθει, θα εκτιμήσει και θα σέβεται μετά τα παιχνίδια του μπαμπά και της μαμάς.