Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που σε συζητήσεις έχει ανοίξει το θέμα του στρατού, σαν ένα παράθυρο που κοπανάει απ’ τον αέρα και που δεν τελειώνει κλείνοντας το, αλλά πηγαίνοντας τελικά σε άλλο δωμάτιο. Σε όσους επιμένουν να υπερασπίζονται με τρόπο που τις περισσότερες φορές σαμποτάρει το ίδιο τους το επιχείρημα, την εννεάμηνη αυτή διαδικασία, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε κρέας στις οβίδες κανενός κράτους, χωρίς φυσικά κανένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα σαν το παρακάτω, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο στρατός.  

Έξι εκπαιδευτές κατηγορούνται για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, για το αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο, σύμφωνα με καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Εισαγγελέα.

Η καταγγελία κάνει λόγο για ισόβαθμους οπλίτες, που κατά τη διάρκεια τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου. Στη συνέχεια, απαίτησαν ο σαδισμός αυτός να μην αναφερθεί πουθενά, μιας και η μαγκιά τους εξαντλήθηκε στην αποτρόπαια πράξη τους. 

Για κακή τους τύχη, υπήρξαν περιστατικά που έπρεπε να μεταφερθούν στο 401 ΓΣΝΑ για εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί 1ας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητης έκθεσης στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής.

Από τις 18 Αυγούστου υπάρχει καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατοδικείου Αθηνών, η οποία κίνησε τις σχετικές διαδικασίες για την δικαστική έρευνα.

Σε κάθε ανθρωπάκι που του δίνεται η παραμικρή εξουσία, θα φροντίσει να την εξαντλήσει όλη, νοηματοδοτώντας την εντελώς περιττή ύπαρξη του. Να λένε άραγε από μέσα τους τρεις φορές τον εθνικό ύμνο, σαν ξεμάτιασμα;