Όταν προσβάλλουν τη σεξουαλικότητα σου στον δρόμο, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΣ!

Ο Ηλίας απάντησε και δεν πρέπει να τον αφήσουμε μόνο.

Όταν προσβάλλουν τη σεξουαλικότητα σου στον δρόμο, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΣ!

Ο Ηλίας απάντησε και δεν πρέπει να τον αφήσουμε μόνο.


Ο Ηλίας Γ. ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος συνελήφθει χθες στα Εξάρχεια από άντρες της αστυνομίας για απειλή και εξύβριση, όταν τόλμησε να απαντήσει στα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε καθώς περπατούσε. Ο Ηλίας Γ. αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Φίλοι και σύντροφοί του καλούν ατομικότητες και συλλογικότητες του φεμινιστικού, ΛΟΑΤΚΙ+ και αντιφασιστικού κινήματος, να σταθούμε όλοι στο πλευρό του, για να μη φοβάται κανένας άνθρωπος να περπατήσει ελεύθερα, όπου και όποτε θέλει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Την Κυριακή το απόγευμα 23 Αυγούστου, ο φίλος μας και ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος Ηλίας Γ. δέχτηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στα Εξάρχεια. Διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλουν για τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου του και εντελώς ανενδοίαστα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, τον συνέλαβαν.

Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση. Πρόκειται για χυδαία ψεύδη και στημένο κατηγορητήριο που μόνο στόχο έχει να ταλαιπωρήσει έναν άνθρωπο και να τον τιμωρήσει, επειδή δε σιώπησε. Ο Ηλίας δεν είναι ένοχος.

Ένοχοι είναι οι αστυνομικοί που ενσαρκώνουν σε εμετικό βαθμό το πρότυπο της τοξικής αρρενωπότητας, προσβάλλοντας, εκφοβίζοντας και παραβιάζοντας με τη συμπεριφορά τους τα σώματα μας και τις ταυτότητες μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα υφίστανται σεξιστικά, ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια από τους ένστολους μπράβους του Χρυσοχοίδη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στους δρόμους της πόλης και ειδικά στα Εξάρχεια που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη, οι ζωές μας δεν είναι ασφαλείς. Κινδυνεύουν διαρκώς από την αστυνομική αυθαιρεσία. Την έχουμε βιώσει αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε την αστυνομική δυστοπία και να παραμερίσουμε την επιθυμία μας να κυκλοφορούμε ελεύθερες, χωρίς να μας παρενοχλούν και χωρίς να μας εκδικούνται γι’ αυτό που είμαστε.

Ο Ηλίας δεν είναι μόνος. Καμία/ κανένα δεν είναι μόνη/ο
Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες του φεμινιστικού, ΛΟΑΤΚΙ+ και αντιφασιστικού κινήματος σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο φίλο μας, αύριο, Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 12:00 στο κτίριο 16 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Ηλία.
Κάτω τα χέρια από τα σώματα και τις ζωές μας.
Φιλες, φίλοι, συντρόφια"

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα